Geboekt!

Change of plans: geheel tegen verwachting in ga ik in 2014 toch naar het buitenland op vakantie. Naar de zon. Naar Griekenland, waar ik nooit eerder ven geweest. Met mijn moeder, met wie ik al jaren niet meer op vakantie ben geweest.

De laatste keer dat ik met mijn ouders op vakantie ging – los van hun 35-jarige jubileum toen we met aanhang naar Egypte gingen – was ik 16 jaar. Een zonvakantie in Spanje, zoals elk jaar. Zodat mijn vader twee weken kon bijkomen van vijftig weken hard werken.

De laatste vakantie kan ik me nog goed herinneren. In Torremolinos. Waar ik bevriend raakte met Desiree uit Zaandam en een crush had op John. Van wie ik natuurlijk dacht dat ‘ie echt alleen oog had voor mij, maar stiekem meer zijn tong bij meer vrouwen naar binnen stak. Het jaar daarna ging ik op vakantie met een vriendin, naar Salou. Wat waren mijn ouders blij dat ik vriendje M. anderhalve maand daarvoor in de kroeg opdook (later waren ze er minder blij mee, verdriet bij je dochter door een jongen is k*t).

Nooit meer ging ik echt met mijn moeder weg. Wel een keer met mijn ouders en Ferry voor een lang weekend wellness. Of met alleen mijn moeder een dagje sauna, of winkelen. Quality time waarvan ik weet dat ik mijn moeder er erg blij mee ben, want doorgaans is het bij mij papa voor, papa na. Totdat dat moeder-dochter weekend eind 2011, inclusief fotoshoot bij collega-fotograaf Hanneke (en ja, daar is de foto boven deze blogpost van). We wilden dat elk jaar doen, maar van dat voornemen kwam weinig.

Afgelopen week zei ik tegen Ferry: “Waarom zou ik niet met mijn moeder op vakantie gaan?” Ferry vindt een weekje rust (na ja, rust met Boaz?) zalig en vond het een goed idee. De bestemming wist ik ook al: Kreta. Ik had daar namelijk ooit een geweldige accommodatie gezien, te boeken via Eliza was Here. Dit is mijn favoriete reisorganisatie binnen Europa. Mooie, kleine accommodaties buiten de drukte. Op bijzondere plekjes & inclusief huurauto. Alleen Ferry voelt zich totaal niet aangetrokken tot Griekenland. Bummer! Maar mijn moeder…? Die vindt alles goed, waar ze ook met me heen gaat.

“Mam, wat dacht je er van om met me op vakantie te gaan, een kleine week ofzo?”, stelde ik haar maandag voor aan de telefoon. “Leuk! Maar ik ga al drie keer, dus hoe plannen we dat?”, was haar antwoord. Ja, dat was nog een uitdaging. “Ach, ik vind het al leuk dat je het hebt voorgesteld”, zei ze optimistisch. Na een nachtje piekeren (want hoe om te gaan met Boaz als Ferry 24-uursdienst heeft tijdens mijn afwezigheid) en een ochtendje agenda’s bekijken waren er twee opties. Die ik rechtstreeks naar mijn contactpersoon overlegde. Even nog vrij vragen bij de baas en boeken maar.

Sinds gisteren einde middag is het officieel rond: over iets minder dan vijf maanden gaan we naar Kreta. Zes volle dagen, waarvan we de helft gaan luieren en de helft rond toeren, zodat ik aan mijn fotoverslaving kan toegeven. Dat wordt overigens nog wel een uitdaging: ik laat Ferry normaal altijd in het buitenland rijden, omdat ik het zelf niet trek op onbekend terrein. Mijn moeder laat mij altijd rijden, of het nu bekend of onbekend terrein is. Je snapt al wie de klos is op vakantie?!? En als je dan ook nog leest dat de weg naar de accommodatie een crime is… Daar ga ik dus nog even niet aan denken! (al ben ik blij dat er no risk staat bij de autohuur)

Kreta is mij verder nog onbekend. Ik weet dat we in Skafa zitten en dat dat een bergdorpje is in het oosten. Ik heb wat tips gelezen van Eliza en andere gasten die in Cressa Ghitonia zijn geweest. Voor de rest duik ik van de week even voor in reisboekjes, die ik op mijn werk heb staan. Op zoek naar kleine baaitjes en schattige dorpjes met bougainville en blauwe deurtjes.

Ben jij wel eens op Kreta geweest en ken je mooie plekjes op het eiland die vanuit het westen goed bereikbaar zijn én die ook nog eens fotogeniek zijn (of waar je lekker kunt eten!) dan zijn ze uiteraard welkom.

P.S. Vind je de accommodatie ook niet om bij weg te dromen? Mocht ik het autorijden echt doodeng vinden, is het ook geen straf om hier zes dagen continue door te brengen. Met boekjes, muziek, eten, wellness & gezelschap van mijn moeder.

2014-01-18_0001

  6 comments

 1. Juudith   •  

  Oooh wat leuk dat je dat met je mams gaat doen! super gezellig zeg!!

 2. Petra   •  

  Oh wat heerlijk! En gezellig om met je moeder te gaan ook. Veel voorpret alvast!!

 3. Sanne   •  

  Wauw wat een leuk idee en wat een heerlijke plek om naar toe te gaan, althans, zo ziet het er uit maar dat zal vast ook wel zo zijn! Ik ben er zelf nog nooit geweest maar zou er graag nog een keer heen willen!

 4. Marieke   •  

  Ohh dat ziet er echt geweldig uit. Ik hou van Griekenland, Kreta ben ik alleen nog nooit geweest. Veel plezier alvast!

 5. Mariska   •  

  Wow, ziet er goed uit zeg! Ik ben een paar jaar geleden ook met mijn moeder op vakantie geweest, vond het erg leuk! We waren ook naar Griekenland geweest, maar dan naar het eiland Samos. Kreta ben ik nog nooit geweest..

 6. Wanda   •  

  Leuk idee om met je moeder naar Kreta te gaan! Ik doe op zich geregeld iets met mijn moeder maar inderdaad weekendjes weg of zelfs vakanties dat is echt al heel lang geleden… Ik ben ooit wel op Kreta geweest maar behalve de kroegen en Starbeach kan ik me er niet zoveel meer van herinneren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *