Mijn leven op dit moment

Mijn leven bestaat op dit moment voornamelijk uit twee dingen: hond & werken. Over het eerste heb ik genoeg verteld én ik heb genoeg foto’s de wereld ingegooid. Dan maar eens een blog over werk.

Ik liet het al eerder vallen in een aantal blogposts: er komt een nieuwe Vakantie.nl. En dan niet alleen een nieuwe lay-out, maar totaal anders. Natuurlijk ga ik hier niet alles verklappen over het nieuwe concept. Maar ik kan je wel vertellen waarom ik er zo vrolijk van word. En wat ik zoal deze weken doe. In elk geval me niet zo vervelen als de dame hierboven…

Ik heb drie voorliefdes als het aankomt op online marketing & redactie: SEO (zoekmachineoptimalisatie), nieuwsbriefmarketing en social media. Toen er een nieuw plan moest komen, zei mijn manager (die helaas een nieuwe baan heeft en de livegang niet meer meemaakt): “Maak niet alleen een plan dat winstgevend is, maar ook één waar jij blij van wordt!” Het was wat stoeien met het juiste business model, de cijfertjes, de techniek…. Maar voilà, eind augustus was daar het plan.

Sinds ik terug ben van vakantie gaan we in volle vaart vooruit. Er hoeven maar 600 teksten van 300 woorden geschreven te worden voor diverse categorieën. Daarnaast moeten nog zo’n 200 artikelen herschreven worden voor het nieuwe platform, inclusief beeld op het juiste formaat. Wat overigens ook bij die 600 categorieën moet en ik kan je vertellen: als je de hele dag naar zulke plaatjes kijkt, wil je het liefst (bijna) overal heen.

Diezelfde categorieën konden vanaf november aangemaakt worden in het CMS (content management systeem) dat toen werd opgeleverd. 600 x 15 minuten, reken je even mee? En dat is dan nog puur invoer, daar komen nog die teksten en beelden maken bovenop.

Komt er nog meer kijken bij de lancering van zo’n nieuw platform? Ja, er moet aanbod in van zo’n 50 reispartijen, dat allemaal goed getagd moet worden zodat de bezoeker straks eenvoudig kan zoeken. En die reispartijen moeten natuurlijk benaderd worden. En dan heb je dus een communicatiebeleid nodig voor sales. Plus een mooie saleskit, waar ik nu druk mee bezig ben.

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met design. Ik hoef er maar naar te kijken of ik voel instant happiness. Aan de hand van dit design gaan we komende weken de nieuwsbrieftemplates opnieuw ontwerpen. En verder met nieuwe adressen werven met onze vakantietest (doen, je maakt kans op een gratis vakantie!).

Omdat het technisch ook allemaal goed in elkaar moet zitten, werk ik één dag in de week in Amsterdam. Waar ik bovenop de techneuten zit om deadlines te bewaken. Maar waar gelukkig ook genoeg ruimte is voor een lolletje. En gratis lunch, dat hebben we niet in Hoofddorp.

Elk project gaat later live gaat dan gehoopt (we hoopten heel te optimistisch januari, het wordt maart), en dus moeten we ook alle cijfers herberekenen doen. En eerlijk: ik vind cijfers leuk, maar als je weet dat er nog zoveel invoerwerk ligt te wachten, is de rust vinden moeilijk. Liever ga ik dan nog tien teksten schrijven, of vijf artikelen invoeren.

Of aan het social media plan werken. We hebben al langer een Twitter-account & een Facebook-pagina, maar we doen er (te)weinig mee. En een strategie is er al helemaal niet. Of moet ik zeggen was? In mijn hoofd weet ik precies hoe we het straks gaan aanpakken. Nu nog even goed op papier in Powerpoint zetten. Net zoals het PR-plan.

Zeg ik nu echt steeds ‘we’? Om het plaatje nog even compleet te maken: de redactie van Vakantie.nl telt precies één man. Of vrouw. Juist ik. En productie & strategie tegelijk is best een uitdaging. Hopelijk kan ik later dit jaar één of twee reislustige stagiaires verwelkomen (iemand, met relevante studie, interesse?).

Gelukkig heb ik wel heel veel lieve collega’s ter ondersteuning om mij heen. De SEO-specialisten, collega A. voor usability-advies, twee lieve collega’s die alles weten van affiliatemarketing, een salesteam gericht op travel-klanten, een e-mail marketing team…

Dus nee, ik hoef niet alles alleen te doen. Maar de overuren die er nodig zijn om alles voor maart compleet te krijgen, komen wel op mij neer. Dus ik stuur Ferry regelmatig naar boven om muziek te draaien. Of een bad te nemen. Ik vind het zalig dat hij vanaf komende week vakantie meer heeft en ik af en toe weer 24 uur voor mezelf heb. Overwerken zonder me schuldig te voelen…

Maar wat zal ik blij zijn als het maart is. Niet alleen omdat ik dan weer wat normalere werkweken krijg (denk ik), maar ook omdat er dan een platform staat waar ik enorm trots op ben en waar ik onwijs veel spam voor ga maken. Je bent gewaarschuwd!

Fotografie: Dreamstime/Abdone

  2 comments

  1. Marieke   •  

    Flink project zo te lezen! Poeh! Heel benieuwd naar de nieuwe site, succes nog!

  2. Tanja   •  

    Dame.. wat een project inderdaad. En natuurlijk ben je daar straks trots op! Spam maar een eind in de rondte, dat is je dan met alle liefde gegund 😉

    Succes met de laatste loodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *