Stuff I want

Ik ben een hebberd, een enorme hebberd. En net zo’n enorme shopaholic, dus met mijn bankrekening is het momenteel slecht gesteld. Toch blijft er altijd wat te wensen over.

Als ik jarig ben en de vraag krijg “Wat wil je hebben?” dan is het standaard antwoord: “Geen idee, ik heb alles al.” En dat meen ik. Ik heb een lieve (en lekkere) vent, een mooi huis, een eigenwijs hondje, een leuke baan met toffe collega’s, over mijn gezondheid mag ik niet klagen, de koelkast staat altijd vol en de kledingkasten puilen ook uit.

Maar natuurlijk heb ik stiekem wel wensen, maar kan ik verwachten dat mijn ouders een stationwagon (wens nummer 1, met stip) voor me kopen? Toch kan ik – en dan met name buiten mijn verjaardag om – best veel op mijn verlanglijstje zetten. Nuttige dingen, hebbedingen en meer.

Zo kocht ik onlangs een Noosa-portemonnee en nu wil ik het liefst de bijpassende tas. Voor wat schrijf- en bloginspiratie moet wil ik nog steeds het boek 642 things to write about aanschaffen (die ik nog voor het publiceren van dit artikel ook echt kocht). Mevrouwtje Appel, met wie ik ooit een actie deed op Like & Love (it!), maakt mij via Facebook helemaal gek met haar slider-armbanden. En ik wil heel graag een stuk behang in de gang om Boaz af en toe achter te plakken. Of een nieuwe joggingbroek, want er is er één verpest door kleine, scherpe puppy-tandjes. Ik wil de tweede versie van de 24-70 2.8 Canon-lens, maar dan moet ik van mezelf eerst nog wat bruiloften binnenhalen.

Jemig, dat is nog best een wensenlijst. En daar heb ik best wat geld voor nodig. Wat niet handig is als je voor een nieuwe auto aan het sparen bent. En je net op Ferry’s bril bent gaan zitten. Oeps! (maar wie legt hem dan ook op de bank onder een kleed?!?) Gelukkig ben ik ook weer niet zo materialistisch ingesteld. Er zijn namelijk dingen waar je geen geld voor nodig hebt…

Een dagje uitslapen i.p.v. vroeg wakker geblaft worden, is enorm welkom. Evenals een lang, warm bad met Ferry. Of met een boek. Wat tijd om te investeren in artikelen voor Like & Love (it!) zou ook goed uitkomen. Of de lente, want ik vind het nu al te koud worden. Haat met een hoofdletter H aan de winter. Of gewoon een paar uurtjes extra slaap op een doordeweekse dag. Een geweldige lachbui, het liefst de slappe lach…

Maar bovenal: als iemand weet waar een beetje discipline te verkrijgen is om weer een paar kilo af te vallen, ik hoor het graag. Ik wil graag wel stralend in bikini liggen op Kreta.

  1 comment

  1. Estrella   •  

    Leuk artikel! Bij mij is het ook steevast dat ik rond m’n verjaardag niet weet wat ik wil, terwijl ik het hele jaar door een lijstje ‘wishlist’ Favorieten bijhoud in Google Chrome, maar dat zijn dan weer dingen die of veel te duur zijn of veel te goedkoop voor mensen die me iets willen geven. Tja, zo blijf je bezig 🙂 Ook op niet-materialistisch gebied heb ik nog wel wensen. Motorrijden (gaat niet gebeuren helaas), een Alaskan Malamute hond hebben, nog een keer naar Noorwegen, een relatie met degene waar ik al een jaar (hopeloos) verliefd op ben en nog wel het één en ander. Een mens moet altijd blijven dromen, zeg ik dan maar. Als je alles hebt wordt het leven ook zo saai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *