Omdat shoppen écht gelukkiger maakt

Ik ben een verdriet-shopper, ik ben een geluksshopper, ik ben een altijd-shopper. En altijd kom ik met een glimlach thuis met tassen en pak ik ze met een nog grotere glimlach uit.

Maakt shoppen gelukkig? Veel mensen zeggen van wel. Maar hoe lang blijft dat geluksgevoel hangen? Is het geen tijdelijke oplossing voor iets dat niet op te lossen is met shoppen?

Uit recent onderzoek aan de universiteit van Michigan blijkt dat shoppen wel echt gelukkig maakt, want…

Een verdrietig gevoel hangt vaak samen met het feit dat je geen controle over bepaalde situaties hebt. Door winkelen kun je op een bepaalde manier weer controle voelen, wat je dus gelukkiger zou maken.

Vrijdag gingen we naar het centrum. Mijn joggingbroek zat niet alleen vol met gaten van puppy-tandjes, hij was ook nog eens te doen om in de vrieskou om 06.00 uur met Boaz te wandelen. “Bij de Superdry hebben ze leuke broeken, gaan we daar wel kijken”, zei Ferry. Onlangs kocht hij daar zijn eerste joggingbroek. En stiekem vond ik dat stom: bij America Today zijn ze namelijk veel goedkoper en die joggingbroek draagt hij toch alleen maar thuis. Maar goed, toch ook zelf daarheen…

En dus niet alleen met een (overigens geweldige) joggingbroek thuiskomen. Superdry had sales. En geweldige rood met roze gympen. Finally wedges. En een veel te dure, maar oh zo lekkere wintertrui. Maar hey, met respectievelijk 40 en 50% korting, dat kun je toch niet laten liggen? Voor Ferry kochten we ook nog een nieuw vest.

Ik durfde niet naar het schermpje bij de kassa te kijken en liet Ferry afrekenen. Voldaan liep ik naar buiten. Thuis trok ik mijn warme joggingbroek meteen aan. Ik keek direct uit naar maandag, als ik mijn wedges naar het werk aan kan doen.

Zaterdag zouden we nog even gereserveerde schoenen voor Ferry gaan kijken, de brandweersneakers van Floris van Bommel. Maar in plaats van die schoenen werden het wéér nieuwe schoenen voor Laura én supermooie nettere schoenen voor Ferry. En eerlijk: dat past stiekem niet bij Ferry’s huidige kledingstijl. Dus kochten we er een nieuwe outfit bij. En een spijkerbroek – want in de aanbieding – voor Laura. Happy to the max liepen we naar buiten.

Toch was er buiten mijn geluksgevoel iets dat knaagde… Zouden we niet sparen voor een nieuwe auto? Oeps!

  7 comments

 1. blauwesokken   •  

  Leuk geschreven!
  Ik heb mezelf voorgenomen om een half jaar lang geen kleding/schoenen/alles-wat-onder-die-categorie-valt te kopen. Dus ook geen joggingbroeken 😉

 2. Laura   •     Author

  Succes dan, ik zou het niet kunnen 😉

 3. Petra   •  

  hahaha ooh ik wou dat ik nog zoveel en relaxed kon shoppen! Maar helaas, ook hier die auto. Reparatie van een 2 met drie nullen 🙁 dág shopgeld. Ik heb je foto’s even bekeken: súpergympen!! Veel plezier met je nieuwe aankopen!

 4. Wanda   •  

  Heel herkenbaar! Wij hebben net eind november een andere auto gekocht en hadden gezegd dat we het de komende tijd rustig aan zouden doen omdat we natuurlijk meer hadden uitgegeven dan gepland maar inmiddels zijn we een maand verder en zijn er alweer heel wat leuke uitstapjes geweest en gepland dus dat rustig aandoen en extra sparen… wordt ’em voorlopig nog niet…

 5. LNNK   •  

  Heel heel herkenbaar. shoppen maakt me erg blij, maar soms denk je inderdaad had ik dat niet beter kunnen sparen?

 6. Marieke   •  

  Hier nog eentje, hahaha… Had me deze maand echt voorgenomen even rustig aan te doen, aangezien januari een dure maand was door de vakantie. Maar heb gisteren gewoon een nieuw paar Nikies in m’n digitale winkelmandje gekieperd hoor. Shoppen is leuheuk!

 7. Irene   •  

  Ik vind ‘t altijd heerlijk om m’n brein even los te laten en to shop till you drop. Zo’n heerlijke afleiding dan. Kom ik weer helemaal fris en fruitig thuis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *