oktober

Oktober

Nog met mijn ogen dicht lig ik op bed. De wind slaat tegen de ramen, de omgewaaide stoel op het dakterras zorgt voor een harde klap. Je zou bijna denken dat het oktober is.

Ik had me er zo op verheugd: een kleine blonde Boaz in een sneeuwlandschap. Dat moest toch realiseerbaar zijn als je rond 20 december een pup in huis krijgt? Met een klein beetje pijn in mijn hart zie ik op Instagram mooie sneeuw-met-golden-retriever-foto’s langskomen.

Onze sneeuw is ingeruild voor een zachte winter. En kenmerkend voor deze zachte winter is de regen. Waar ik normaal onder mijn dekbed kroop, mag ik nu de straat op met de hond. Met mijn capuchon op zou ik haast denken dat het droog is. Tot ik een stap op het grasveld zet en bijna weg glibber.

Boaz is dol op loslopen en het liefst laten we hem 1x per dag los in het bos voor ons huis. Maar met al die blubber lijkt het dan of we een zwarte labrador hebben. No go! Ook de komende weken staat er weer veel regen op het programma en ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Dan maar geen winter meer, geen puppyfoto’s in de sneeuw.

Geef mij maar lente. Dat je met een vestje op de fiets kan zitten, zonder nat te worden. Dat het al licht is als je opstaat. Dat je naar het station fietst met het geluid van fluitende vogeltjes op de achtergrond. Dat het eerste wat je ziet als je wakker wordt zonnestralen zijn. Dat mensen spontaan vrolijker worden. Dat als het een beetje goed weer is slippers weer een optie zijn. Dat ik eindelijk weer die leuke voorjaarskleding aan kan in plaats van dat ik er uitzie als een Michelin-poppetje.

Mag ik nog een keer mijn ogen sluiten en dat het dan mei is als ik wakker word?

Fotografie: Dreamstime | Dan Tataru

  2 comments

  1. Juudith   •  

    Oooh bahh ik wil ook nog wel even m’n ogen sluiten en dan weer open doen als t mei is! kom maar op met dat mooie weer!

  2. Estrella   •  

    Ik ben eigenlijk ergens wel blij met deze ‘flutwinter’. Ik heb tot nu toe nog elke dag een lekker eind kunnen wandelen en ik ben nog niet half bevroren. Ik kan echt heel slecht tegen kou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *