Reislustige stagiaire gezocht

Reislustige stagiair(e) gezocht

Ik heb geen slechte stages gehad en mijn stages hebben mij wel gebracht waar ik nu sta in mijn carrière. Maar droomstages? Nee. Die droomstage die zag ik onlangs pas op mijn scherm verschijnen.

(en je kunt hem hier vast bekijken als je niet mijn eigen stage-ervaringen wilt lezen)

In 2001 begon mijn carrière bij Sanoma. Na een gastcollege van Kirsten, een gewaardeerde collega inmiddels, over VrouwOnline stuurde ik enthousiast mijn sollicitatie in. Een half jaar later startte ik in Amsterdam aan mijn eerste stage. Een online stage. Waarbij ik onder andere schreef voor de vrijetijds-portal, meewerkte aan de nieuwe websites van Margriet & Libelle en zo nu en dan wat deed voor de woonsites.

Ik moet zeggen dat mijn geheugen me inmiddels in de steek heeft gelaten over alle taken die ik daar deed. Maar ik herinner me wel de saamhorigheid, moeder Esther die over me waakte, de lekkere tosti’s en de voetbaltafel. Ik herinner me ook de lange weken. Opeens 40 uur werken en dan ook nog 15 uur per week reizen. Maar ik ging er met plezier heen.

Mijn tweede stage liep iets anders. De Flair, die altijd Belgisch was, kwam nu ook helemaal Nederlands op de markt. Een nieuwe redactie, allemaal ijverige mensen die de mooiste artikelen wilde schrijven. En ik, een newbie in tijdschriftenredactie, was rete-onzeker. Ik stak niet mijn hand op als de artikelideeën werden verdeeld. Helaas werd dat gezien als demotivatie en eindigde ik mijn stage huilend. Nooit meer wilde ik een stap in dat gebouw zetten.

Twee weken later zat ik op de redactie van Libelle, waar ik 5,5 jaar zou blijven plakken. Ondanks mijn tranen had mijn stagebegeleider mij een goede referentie gegeven; ze wist dat ik online meer op mijn plek was. En dat klopte, ik bloeide op. Twee gangen verder en een wereld van verschil. Als jong meisje, online minded, tussen een hoop printfanaten.

Het was ook bij Libelle dat ik, toen de website enorm groeide, mocht uitbreiden met een stagiaire. Spannend! Maar wat bleek het leuk om kennis & ervaringen te delen. Bij Libelle had ik één stagiaire per periode, in de beginperiode van Vakantie.nl hadden we er 12 per periode. Slik. Dat was even andere koek. Begin twintigers die elkaar positief beïnvloeden, maar ook zeker negatief op zijn tijd. Ik zou een boek vol kunnen schrijven over de stagiaires die ik heb zien passeren, de hoog- en laagvliegers. De studenten die tegenvielen én de studenten die mij positief verrasten.

Binnenkort hoop ik weer wat bladzijdes aan dat boek toe te mogen voegen. Na ruim twee jaar stagiaireloos te zijn geweest, heb ik nu weer ruimte voor maximaal twee stagiaires. Stagiaires met een redactie-, communicatie- of marketingachtergrond. Met schrijfervaring. Die reislustig zijn en alles over de wereld willen ontdekken. Die thuis zijn in social media en heel veel willen leren in het nog steeds mooiste mediabedrijf van Nederland. Bij de leukste reiswebsite. Niet nu, maar straks in maart, als de hele website vernieuwd is.

Ik zou het wel weten: deze vacature is toch een droomstage? Klim dus snel in de pen en laat me weten waarom dit ook voor jou een droomstage is.

  1 comment

  1. Lauradenkt   •  

    Ik heb al een stage, maar het klinkt zeker leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *