Koosnaampjes?

Ze waren zo trots op de naam die ze voor me hadden bedacht. Boaz, want dat was stoer en die hoorde je zo lekker weinig. Grappig genoeg hoor ik die naam nog steeds erg weinig.

Hoeveel (bij)namen heb jij als volwassen vrouw/man? Ik durf te wedden dat ze bij jou op één hand te tellen zijn. Bij mij zijn ze nog niet op twee (enorm grote) poten te tellen. De keren dat ik Boaz word genoemd, zijn dan wel weer op twee poten te tellen.

Het begon al voor mijn geboorte. In Zuid-Afrika ontstond de naam Ananas. Why? Vast omdat er daar heel veel ananassen langs de kant van de weg lagen en het rijmde op Bo-az…? Ananas dus, met nog een variant: BoAnanaz. Niet alleen mijn baasje en bazinnetje kwamen al snel met nieuwe varianten, ook de collega’s van het bazinnetje. Boateng. Lijk ik ook maar enigszins op die voetballer? En Bowie. Alsof ik een homoseksuele zanger ben…Of het erger kan? Ja, inmiddels hebben ze thuis het walgelijke Boanus bedacht. Wat dan weer wordt gevolgd door Urbanus. Of wat dacht je van Boataz of Boasis? Of bo-ass? Ja, echt, uitgesproken in het Engels. Arme ik!

Soms is het wel lief, dan noemt het bazinnetje me Meneertje Koekepeertje. Of poppetje. J*zus, wat verwijfd. Cutepie noemt ze me ook wel eens. En de baas noemt me Grote vriend. Toch best schattig hè? Zelfs Ettertje klinkt soms best lief uit de mond van de baas.

En ongeacht hoe ze me ook noemen, ik weet dat ze van me houden. Maar ze moeten eens ophouden met verbaasd zijn dat ik niet kom als ze Boaz roepen. Ik weet simpelweg niet meer wat mijn naam is…

  3 comments

 1. Estrella   •  

  Herkenbaar! Mijn hondje heet Bas en hij heeft ook een heel scala aan bijnamen. Van het lekkere kakkineuze ‘Bastiaan of zelfs Sebastiaan’ tot Bazz, pannenkoek, pipo, koekwaus, puppy, de kleine witte meneer en natuurlijk Bassie.

 2. Kim   •  

  Aawh, ik vind jullie hondje zo schattig!
  Leuk geschreven!

 3. Laura   •  

  Dank je wel Kim, en welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *