Als ik Irene niet had…

Mijn niet-Twitterende collega’s snappen er soms niets van: “Hoe kun je nu mensen via Twitter kennen?” Dat kan. Zeker als je Twitteraar van het eerste uur bent, toen het nog een kleine crowd was. Twitter heeft mij met bijzondere mensen in contact gebracht. Zonder Twitter had ik mijn lieve vriendinnetje Agaat bijvoorbeeld niet gekend. En Irene, Irene is ook zo’n bijzonder persoon. Als ik Irene niet had…

Irene is gek. Net als ik. Gek op bloggen & WordPress. Waar ik het met name leuk vind vanwege het schrijven en praktisch vanwege mijn bedrijf, vindt zij ook de technische kant enorm leuk. De uitdaging van een theme naar je eigen hand zetten. Of ingewikkelde issues door middel van een andere codering op te lossen. En themes testen. Als ik ‘s morgens haar blog bekijk en ik kijk ‘s middags weer dan heb ik kans dat ‘ie er anders, en dan ook echt totaal anders, uitziet.

Irene is ook diegene van wie ik steeds meer leerde over WordPress. Die me leerde waar ik wat moet aanpassen. Maar Irene heeft één ding dat ik niet heb: geduld om iets op te lossen. Als ik iets niet kan vinden, gooi ik de handdoek in de ring. Of nee, ik stuur Irene gillend een berichtje of ze me kan helpen. Het liefst heb ik dat ze me laat zien waar en hoe ze het doet, zodat ik het voortaan zelf kan vinden. Maar buiten dat dat met de afstand lastig is (zo heb ik Irene nog steeds niet lijfelijk gezien), is het voor haar vaak vele malen sneller om het even te doen in plaats van uit te leggen.

Regelmatig heb ik het idee dat ze gillend gek van me moet worden. Want ik ben een mierenneuker, een enorme mierenneuker. Maar ik denk dat Irene één ding leuk vindt aan me: mijn enthousiasme, onze gedeelde enthousiasme. Dat ik zeg dat ik die ene website voorlopig niet wil ombouwen en dat ik haar dan ‘s middags een berichtje stuur dat ik een theme heb gekocht. Soms vraag ik me af wat Irene dan echt, echt denkt van me. Ze moet me haast stapelgek vinden.

Afgelopen week ging de vernieuwde website van Foto van jouw bruiloft live. En dat ging niet zonder slag of staat. Achter de schermen kreeg ik de ene na de andere foutmelding. En ik snapte het niet, zoveel dingen spraken elkaar tegen. Irene was stellig: “Laura, het ligt aan je hostingpartij”. “Ja, maar waarom lukt het bij diezelfde hosting dan wel op de test-omgeving?” Gillend gek werd ik. De website was al enige tijd ‘gesloten’, met zo’n mooie onderhoudsmelding. En enige tijd mag dan drie dagen zijn, ik vind dat te lang.

Maar ik bleef eigenwijs. Tot ik het echt zat werd en dacht: “Wat heb ik te verliezen?” Met dank aan Irene die net zo eigenwijs is én de goede contacten heeft, verhuisde mijn website maandagnacht van hostingpartij. Dinsdag waren de problemen opgelost en kon de website live. Ik kon Irene wel zoenen, om het feit dat ze mijn eigenwijsheid gewoon overtroef. En volhield.

Vanmiddag stuurde ik Irene een berichtje: “Ik heb Petra gevraagd ook Perfect Portret te verhuizen, die moet ook om.” (en ik had die ochtend nog gezegd dat ik daar toch echt nog even mee ging wachten). Haar reactie: “Je bent me er een. Je bent nog erger dan ik.” Maar ik zie Irene’s glimlach voor me, ook al heb ik haar nooit zien lachen. Ze vindt het stiekem veel te leuk dat ik naar haar heb geluisterd en nu door pak. En dus kan ik weer op haar steun rekenen bij deze omzetting. Ondertussen stelt Irene zich bescheiden op als ik zeg: “Wat zou ik zonder je moeten?” Zelfs als ik zeg dat ik er een blog over ga schrijven. “Nee joh, dan denkt iedereen dat ik er om bedel”. Irene en bedelen? Nee, Irene is een geboren gever, vragen kent ze niet.

En dus doe ik het voor haar… Want Irene is op zoek, naar een baan. Als een spin in het web, het world wide web. Een functie als internetredacteur of productmanager. Het liefst bij een klein bedrijf. Dus heb jij een klein bedrijf en kun je op het gebied van WWW wel wat hulp gebruiken en heb je een dergelijke functie? Ik raad Irene met 300% aan.

Flickr/Mactitioner

  6 comments

 1. Eef   •  

  Amen! Ik ben het met je eens. Met elk woord! Irene rules.
  (en misschien moet ik dan ook van hostingpartij veranderen… *slik*)

 2. Laura   •     Author

  @ eef: dat *slik* had ik ook, maar damn wat viel dat mee! Met grote dank aan de goede zorgen van Petra van Justhost.nl

 3. Irene   •  

  Wauw… Ik bloos bij deze aandacht en ‘t waarheidsgehalte ervan… En ja, ik vind jouw enthousiasme heerlijk en word er van de weeromstuit altijd weer vrolijk van!! Zeker als we ‘t samen kunnen oplossen!

 4. Marjanne   •  

  Wat goed verwoord! Ik zou het niet beter kunnen. Ik ben sinds 31/01/14 in de lucht.. met een Privéblog 😉 IK benBlij ook heel blij met Irene en roem haar ook! Onderschrijf jouw enthousiaste blog over @PixelMistress thX

 5. Petra   •  

  Heerlijk, zo’n vrouw in je buurt. Met zo veel kennis van WordPress 😀

 6. Paul   •  

  Ik had dit bericht weten te missen, maar Irene is ook mijn wordpress-guru. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *