Als ik een onbeperkt vakantiebudget zou hebben…

Ik droom graag. Over dat ik de Lotto win bijvoorbeeld. En dat ik een onbeperkt vakantiebudget heb en dito vakantiedagen. Genoeg plannen om die op te maken natuurlijk!

Hoewel ik me besef dat vakantie een luxe is, is het er eentje die voor mij persoonlijk enorm belangrijk is. En niet omdat ik nu bij Vakantie.nl en mensen graag een vakantie zie boeken, maar omdat ik het persoonlijk nodig heb. Als je in de online media werkt, heb je misschien officieel een kantoorbaan, maar het wereldje gaat wel 24/7 door.

Als ik in het weekend zie dat de nieuwsbrief om wat voor reden niet is verstuurd, slinger ik toch echt de computer aan. Om maar een voorbeeld te noemen. Op mijn vrije vrijdag beantwoord ik nog gewoon mijn mail, al ben ik daar op vakantie inmiddels mee gestopt. Daarnaast heb ik natuurlijk nog mijn bedrijf dat doorgaat. Drie weken vrij nemen in in eigen huis of land blijven, werkt daardoor minder goed. Weg van huis kan ik de drukte van alledag veel beter achter me laten.

Maar er is meer: door vakantie (of eigenlijk reizen) leer je andere landen kennen, andere culturen, andere gewoontes. Ik vind dat leerzaam, interessant én bijdragen aan mijn ontwikkeling. En dan heb ik het natuurlijk niet over acht dagen op een strandbedje liggen. Maar slenteren door Europese steden, verre landen bezoeken, de kleine dorpjes ontdekken op bekendere plekken (op Kreta zit ik ook ver weg van het massa-toerisme).

Door mijn werk kom ik regelmatig in aanraking met de mooiste bestemmingen, geweldige designhotels, unieke plekken in eigen land… Mijn lijst wordt met de dag langer, dus kom maar op met die Lotto. Oh wacht, ik doe niet mee met de Lotto, die dan maar de Postcode Kanjer. Zodat ik onderstaande reizen en/of vakanties kan maken.

 • Thailand staat al heel lang op onze wishlist. Ik maakte al een korte persreis naar Thailand & Cambodja, maar zou graag met Ferry de andere delen van het land ontdekken.
   
 • Kroatië staat bovenaan mijn Europese wishlist. Het lijkt me geweldig om daar de vele eilandjes te ontdekken en rond te reizen. En nu is het nog enigszins voorspelbaar. Ik gok dat het binnen 10 jaar de nieuwe Spaanse Costa’s zijn.
   
 • In Nederland zijn er nog wel wat hotels die ik graag zou willen uitproberen. Ferry en ik zijn dol op designhotels, maar die laten geen honden toe, dus we moeten even wat opvang regelen als we bijv. een keer een nachtje naar het Arresthuis willen.
   
 • Geen twee weken op een strandbedje liggen zei ik hè? Nou vooruit voor de Malediven maak ik graag een uitzondering. Ik spaar nog even door, maar graag in het Lily Beach Resort dan.
   
 • In 2010 maakte ik een persreis naar Suriname. Vier dagen zat ik afgesloten in de jungle, mijn telefoon deed alleen nog dienst als wekker. Waar ik dacht dat ik het verschrikkelijk zou vinden, vond ik het best een verademing. Ik zou daar graag nog eens met Ferry heen willen.
   
 • Cruisevakanties staan sinds jaar en dag bekend als decadent, duur en vooral voor oudjes achter de geraniums. Gelukkig raakt de cruisebranche dit imago steeds meer kwijt. Cruisen is namelijk superhandig als je het heel sec bekijkt: je komt op zoveel plekken tegelijk, net als met een rondreis. Met dat voordeel dat je niet elke keer je koffer in en uit hoeft te pakken. Ik zou de Caribbean echt wel op die manier willen ontdekken. Jij?
   
 • Vroeger – voor we een duur koophuis hadden en toen we nog cheapass scheefhuurden – maakten we meerdere keren per jaar een stedentrip. Nog steeds gaat mijn hart harder kloppen van het slenteren door onbekende straten. Marrakech staat met stip op 1 van de steden die ik nog wil bezichtigen. Ook fototechnisch lijkt de stad mij een walhalla.
   
 • Maar als ik dan toch naar Marokko ga, maak ik graag een rondreis langs meer steden & dorpen. En die camera zal overuren draaien vrees ik.
   
 • Iets realistischer en als Ferry nog wat vrij kan krijgen later dit jaar boek ik graag een tripje naar Ibiza. En dan inclusief auto in deze accommodatie. Ferry weet het nog niet overigens, maar als ik hem de plaatjes laat zien, wil hij meteen. Weet ik nu al!
   
 • Een rondreis in Midden-Amerika? Graag! Met name Cuba zou ik graag een keer willen zien. Om daar mojito’s te drinken, heeeeel misschien een sigaar te roken, parelwitte stranden te bezoeken en natuurlijk enorm veel te fotograferen. Het straatbeeld lijkt me daar fantastisch!
   
 • Eilandhoppen in Griekenland lijkt me fantastisch! Simpelweg omdat elk eiland uniek is en zijn eigen pluspunten heeft. Helaas, Ferry voelt zich totaal niet tot Griekenland aangetrokken. Nog niet. Want dat had hij ooit ook met Zuid-Afrika en nu is hij fan. Geef me een paar jaartjes…

En dit was dus slechts een kleine selectie uit mijn reiswensen. Hoe is het met de jouwe gesteld en wat betekent vakantie voor jou?

  8 comments

 1. Estrella   •  

  Iets als op vakantie of reizen interesseert mij juist totaal niet. Ik heb in mijn jeugd enorm veel van de wereld mogen zien (op vakantie met ouders), van de paradijselijke Malediven tot het Noorderlicht in Scandinavie. Eigenlijk was dat voor mij wel voldoende. In mijn volwassen leven heb ik nooit zo’n behoefte aan reizen gehad. Ik kan het niet betalen, ik heb huisdieren waar ik voor moet zorgen en ik ben nogal een huismus. Een dagje uit vind ik heerlijk, maar 2 weken van huis vind ik al snel te lang. Vroeger had ik de eerste dagen van een vakantie ook steevast heimwee.

 2. Laura   •     Author

  Op de Malediven ben ik dan stiekem wel jaloers hoor 😉 Ik ging met mijn ouders altijd twee weken naar Spanje. Luieren. Wist ik veel dat er meer was dan de wereld. Toen ik dat ontdekte…

  Tijd gehad dat ik van reis naar reis leefde, onrustig werd als ik geen reis had geboekt. Maar die tijd is inmiddels voorbij. Thuis is natuurlijk ook onwijs fijn!

  En het scheelt dat we voor het konijn altijd een heel goede en lieve oppas hebben gehad, de vissen ook worden verzorgd tijdens de vakantie. Voor Boaz gaan we nu op zoek naar een goed pension, voor de vakanties in het buitenland.

 3. Juudith   •  

  Moooie reiswensen! Ik hoop voor je dat ze uitkomen 😉 ik heb ook genoeg wensen, maar helaas moet ik dan eerst de lotto winnen haha

 4. Borg   •  

  Leuke bestemmingen! Een paar ervan lijken mij ook heel interessant…bijvoorbeeld Suriname en Kroatië. En Ibiza lijkt me ook erg leuk om een keer naar toe te zijn en om dan zowel een lekker dancefeest mee te maken als de mooie, rustige plekjes van het eiland te ontdekken.

  Je hebt me geïnspireerd om ook een blog over dit onderwerp te schrijven! Thanks! Plaats ik waarschijnlijk vrijdag.

 5. Laura   •     Author

  Leuk! Stuur je een linkje? De vakantie Ibiza is inmiddels geboekt.

 6. Marcella   •  

  Ik ben nog aan het bijlezen, maar op deze móest ik even reageren. Wat een onwijs fijne bestemmingen, ik krijg er absoluut reiskriebels van! En ik lees dat je Ibiza geboekt hebt, tof!

 7. Laura   •     Author

  @ marcella: ik moet eigenlijk meer met mijn reisinspiratie doen he? Maar wil Vakantie.nl niet in de weg zitten, dus even een goede middenweg vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *