9x goede voornemens

Het waren zalige maanden, de eerste maanden van 2014. Hoewel ik knoerterhard heb gewerkt, heb ik daarnaast lekker alles op zijn beloop gelaten. Niets moest, sociaal was ik soms een drama en ik dacht vooral aan mezelf. Lekker eten, filmpjes kijken, niets doen… Maar nu wordt het tijd voor actie: mijn goede voornemens voor de komende tijd.

1. Weer een paar kilo kwijtraken
Misschien wel meteen de belangrijkste. Ik heb de laatste maanden als een bourgondiër geleefd. Echt niet minder vaak uit eten sinds Boaz er is, en damn wat is die knoflook-mayo lekker met dipstokjes. En de brownies van Sabine, ik word  nog vrolijk als ik er aan denk. Maar eerlijk is eerlijk, als ik in de spiegel kijk, is hij niet echt lief voor me. En kijk ik toch wel sipper dan een jaar geleden. Er zit weer 2,5/3 kilo aan en hoewel het gros op mijn buik zit en het niet heel erg opvalt, baal ik er toch van. Alle snoep in huis is nu op en dat blijft lekker zo. Ik ga weer even letten op wat ik eet. Zodat ik op Kreta niet ongelukkig word van mezelf in bikini.

2. Minder privé-tijd aan werk besteden
De maanden rond lancering maakte ik veel uren, tijdelijk. Niet erg, alles heeft een doel en soms is het even niet anders. Maar eerlijk is eerlijk, ik werk nog steeds teveel. Zowel de heen- als terugweg werk ik in de trein = 2 uur overwerk. En als ik de smaak te pakken heb, ga ik thuis nog even door. Het punt is: het werk is nooit af. Dus hoever ga je? De komende maanden in elk geval minder ver dan de afgelopen periode. Zodat er meer tijd over blijft voor… na ja, onder andere onderstaande voornemens.

3. Meer bloggen over reizen
Want wat is dat leuk! Als ik naar de reisbloggers om mij heen kijk (hi Marcella, hi Natasja, hi Sandra), dan doen ze het zo leuk. En ik, die dagelijks met vakantie bezig is, plaats hier haast niets reisgebonden. Het is ook wel lastig, want ik schrijf ook nog reisnieuws voor Vakantie.nl en ik wil niet dat dat elkaar in de weg gaat zitten. Even goed afwegen wat wel en wat niet, maar dus wel meer ‘reizen’ de komende tijd.

4. Meer schrijven voor Like & Love (it!)
Kijkend naar punt 2 snap je vast dat dit er bij is ingeschoten. Het gros van de artikelen van mijn hand op www.likeandlove.nl schreef ik in de trein. Tja… Ik kan niet twee dingen tegelijk. En dus ligt er hier op tafel nog steeds een stapel recensieboeken. Hmm, ik heb vanavond nog geen plannen. Zal ik?

5. Mijn laatste fotoshoots plaatsen op Perfect Portret
De boel de boel laten gebeurde ook even met mijn fotografie-passie. Van december t/m maart sloot ik de deuren van mijn bedrijf, een mini-sabbatical. Ook in april deed ik nog rustig aan, maar vanaf deze maand ga ik weer los. Met morgen mijn eerste bruiloft. En nog foto’s om te bloggen. Die van collega-fotograaf Marry, of de shoot vol met profielfoto’s van Sanoma-collega’s. Of de foto’s van vriendinnetje D, haar vriend en dochtertje. Tijd voor een update nadat ik de website al een – al zeg ik het zelf – geweldige metamorfose gaf.

6. Meer, veel meer, bewegen
Als ik dit aan Ferry zou voorlezen, zou hij heel hard gaan lachen. Hij kent me langer dan vandaag, Laura & bewegen = geen match. Maar goed, ik heb de Kinect van de week voor het eerst in maanden weer eens aangeslingerd. Het was niet erg dat ik na 10 minuten al liep te hijgen alsof ik een marathon had gelopen. Dat moet ik gewoon weer opbouwen. Kuch!

7. Ontspanningstherapie: nog meer knuffelen met Boaz
Het klopt echt: een hond is stressverlagend. Zodra ik thuis kom en ‘besprongen’ wordt door dat mannetje dat in korte tijd van puppy tot reus is uitgegroeid (binnenkort een Boaz-update) dan ben ik de dag vergeten. Als ik ‘s ochtends voor ik na het werk ga met hem knuffel, is de rest van de wereld even weg. En met een hond heb je ook meteen lachtherapie. Althans als je zo’n sullige hond hebt als wij…

8. Mij minder aantrekken van wat anderen (over mij) vinden/zeggen
Misschien wel een van mijn meest energievretende eigenschappen: ik kan me heel erg druk maken om wat mensen van me vinden. Of tegen anderen over me zeggen. Ook de afgelopen tijd kostte me dat de nodige energie. Een week geleden kon ik de knop omzetten, zo zonde van mijn toch al lage energielevel. Nu hopen dat ik het eens vol kan houden.

9. Vaker kookboeken open slaan en Ferry verrassen
Als je eigenaar bent van Like & Love (it!) heb je de mazzel dat je regelmatig recensieboeken thuisgestuurd krijgt. En ook heeeeeeel mooie kookboeken! Afgelopen maand ging ik al aan de slag met een kippetje van de poelier om verse kippenbouillon te maken. Toen Ferry thuis kwam stond daar onverwachts een oriëntaalse kippensoep op tafel. En met Koningsdag maakte ik een oerdegelijke asperge-quiche met Hollandse kazen. De liefde van de man gaat nu eenmaal door de maag en als ik zie hoe hij er van geniet, moet ik dat echt vaker doen. Meer kook-tijd inplannen dus!

Een flink lijstje, er staat me wat te doen. Ik ga maar vast beginnen door mijn werklaptop af te sluiten en een afwezigheidsmail tot maandag aan te zetten. En zal ik dan… Ja, dan zet ik eerst de Kinect aan om daarna even te gaan schrijven voor Like & Love (it!). Iets met de koe bij de hoorns vatten.

  9 comments

 1. Kim   •  

  Klinkt goed 🙂 Succes met je goede voornemens! Punt 1 staat ook op mijn lijstje, vandaag ga ik mijn eerste workout weer doen, na aan paar weekjes niks gedaan te hebben!

 2. Samantha   •  

  Ik moet eigenlijk ook weer een lijstje maken… Punt 1, 6 en 8 gelden ook voor mij. Dus die komen ook op mijn lijstje. Heel veel succes met je goede voornemens!

 3. Sabine   •  

  Leuk dat de Brownies zo’n indruk hebben gemaakt! Jammer dat dat spul blijft plakken hè? Maar genieten (dus ook van Brownies) is ook een heel goed voornemen.

 4. Laura   •     Author

  Ik heb er nog een paar in de vriezer, Sabine. Voor de guilty pleasure momentjes.

 5. Sabine   •  

  Haha heel goed; wie wat bewaart die heeft wat!

 6. Willemvk   •  

  Dat is een hele lijst. Succes er mee!

 7. Estrella   •  

  Mooie voornemens! Ik ben al vanaf januari bezig om ongeveer hetzelfde aantal kilo’s kwijt te raken (2 á 2,5) maar ondanks dat ik dagelijks gigantisch veel loop en in februari alweer begonnen ben met fietsen én gezond eet, wil het nog niet echt lukken, waar ik uiteraard flink de balen van heb, maar ik hou vol…

 8. Marcella   •  

  Hi Laura! Tof dat je meer over reizen gaat schrijven! En thnxxx voor je compliment! Ik doe met je mee om weer wat kilo’s kwijt te raken. En ook de kookboeken wil ik weer openen. Kan wel wat nieuwe inspiratie op tafel gebruiken! Leuk dat je weer vaak blogt trouwens!

 9. Laura   •     Author

  Vind ik ook leuk, vaker bloggen. En net al weer een reisgerelateerde blog geplaatst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *