8 dingen die je nog niet over mij wist

Of misschien al wel. Maar ik heb hier zo lang al niets verteld – wist je dat ik inmiddels ruim een half jaar ben – dat ik het gewoon leuk vind. Dus leer nog een stukje Boaz kennen door deze leuke weetjes.

1. Ik ben geslaagd voor puppycursus
Volgens mij zijn mijn baasjes er maar al te blij mee: we zijn klaar met puppycursus. Ze hadden zich er enorm op verheugd, maar het viel een beetje tegen. Mijn lerares was elke keer te laat en dan had ik al 20 graspollen losgetrokken en was ik hyper van het wachten. Maar goed, de opdrachten deed ik wel altijd perfect. Omdat mijn baasjes de cursus elke keer een stap voor waren.

2. Ik ben net als mijn baasje een ambtenaar
Mijn grootste hobby? Lui doen & slapen. Dat heb ik van het baasje geleerd. Volgens het baasje heb ik mijn gesnurk echter van het bazinnetje. Ik schijn ook te piepen in mijn slaap, geen idee van wie ik dat heb. Maar als ik het doe, zeggen er altijd twee mensen heel vertederd “Aahhhhhhh”.

3. Ik ben een echt fotomodel
Voor wie deze blog niet standaard leest: we hebben een family-fotoshoot gedaan en ik was de hoofdrolspeler. Ik mocht rennen in de zandduinen en kreeg blokjes kaas en brokjes. Misschien wel de leukste dag van mijn leven. Oh nee, dat was de dag dat ik werd opgehaald, nu al weer bijna 4,5 maand geleden.

4. Ik kan mij eten op commando laten staan
Mijn bazinnetje klaagde dat ik altijd zo snel op het eten aanviel. Ik heb gewoon haar ongeduld, maar goed… Ze ging me trainen. Eerst hield ze mijn kop heel hardhandig aan de kant, zodat ik gewoon niet kon aanvallen. Ondertussen zei ze zo vaak ‘nee’, tot ik het snapte. ‘Nee’ betekent dat ik nog niet mag eten. De straaltjes met kwijl komen dan uit mijn mondhoeken, maar ik luister wel. Weet je hoe streng ze dan kijkt? Dan ga je wel luisteren. Of sterker nog, ik heb geen ‘nee’ meer nodig, die strenge blik is al genoeg. Als ze zegt ‘Pak maar’ mag ik wel aanvallen, en dat doe ik dan ook direct. Met alle liefde, wat naast slapen is eten het fijnste dat er is.

5. Ik heb eindelijk een pluimstaart
Ze hebben me er heel lang mee gepest: mijn rare staart. Al het haar draaide namelijk als een soort tornado om mijn staart heen. Een staart die overigens bijna tot op de grond hing. En nu gaat pluimen, zoals het bij een echte golden retriever hoort. Regelmatig loop ik er dan ook mee te zwaaien. Er is al 68x bijna een glas wijn van de tafel gevallen. Goed he?

6. Ik ben in de puberteit
Oost-Indisch doof & stronteigenwijs, dat zijn de twee karaktereigenschappen die mij momenteel het meest typeren. Ik ben namelijk in de puberteit en da’s een goede reden om af en toe flink irritant te doen. Ook mijn tandjes gebruik ik weer erg graag bij het spelen en het tanden-wisselen-excuus kan nu echt niet meer gebruikt worden door mijn baasjes. Ik heb allang grote-honden-tanden.

7. Ik ben voor het eerst op vakantie geweest
En wat was dat tof! Met de auto naar Zeeland duurde wel een beetje lang, maar eenmaal daar leek het of ik in de hemel was beland. Ik mocht los in de gang slapen, zonder bench. Ik kon ‘s ochtends zelf de slaapkamer in lopen om de baasjes wakker te maken. Ik mocht elke avond mee uit eten, waar andere gasten heel lief voor me waren. En ook het personeel, want daar kreeg ik koekjes en water van. En nog leuker: we waren bij een strandtent waar ze een speciale menukaart hadden voor honden. Ik vind vakantie leuk!

8. Ik ben een zwaargewicht
Een klein bolletje van 6 kilo was ik in december toen ik thuis kwam. En nu zie je al bijna niet meer dat ik pup ben. Weet je hoe zwaar ik inmiddels weeg? Ruim 26 kilo. En ik gok nog een kilo of 10 erbij. Arme bazin, ik trek nu al bijna haar arm eraf als ik een andere hond op straat zie.

Nou dat dus. En mocht je vragen hebben, of meer willen weten, laat het gerust hieronder weten. Ik praat net zo graag en veel als het bazinnetje.

  4 comments

  1. Kim   •  

    Aaah zo leuk dit!

  2. Samantha   •  

    Awww, wat super leuk geschreven! Ik heb echt met een glimlach voor mijn laptop, je artikel gelezen. Ik hou zoveel van honden.

  3. Marcella   •  

    Wat een schattige blog. Fijn dat je vakantie leuk vond Boaz! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *