Favourite Family Friday

Ik had ooit een idee voor een nieuwe rubriek Favourite Friday. Welgeteld drie weken hield ik het vol, toen werd het druk en vergat ik de nieuwe rubriek (zoals ik er wel meer vergat). Tijd om het weer op te pakken. Dit keer met mijn favoriete familie-blogposts uit het verleden.

Voor mijn nieuwe volgers nog even het idee achter Favourite Friday:

Hoewel ik niet een van de eerste bloggers was, heb ik inmiddels toch wel een aardige bloggeschiedenis. De eerste blogpost op dit domein dateert van juli 2008. Hoewel lang niet al mijn blogposts mijn tussentijdse opruimwoede hebben overleefd, staan er hier al gauw zo’n 500 items. Mag je van jezelf zeggen dat daar best wat mooie pareltjes tussen zitten? Daar kwam ik onlangs namelijk achter toen ik niet kon slapen en van de ene post naar de andere switchte. En toen bedacht ik me dat het stiekem best zonde is dat deze amper meer worden gelezen. Zeker nu ik een lading nieuwe lezers heb. En dus besloot ik een nieuwe rubriek in het leven te roepen: Favourite Friday. Regelmatig op vrijdag vijf (of 10 als ik echt niet kan kiezen) van mijn favorieten blogs gekoppeld aan een thema.

1. Tante Truus
Tante Truus is niet echt een tante, ze is niet eens echt familie. Maar omdat ze de beste vriendin van mijn oma was, tot aan mijn oma’s dood, behoort ze voor mij wel tot familie. Maar Tante Truus had ik – door oma’s overlijden, door familieruzies en meer – al 6,5 jaar niet meer gezien toen ik hoorde dat ze in een verpleegtehuis lag. Tijd om tante Truus te verrassen en wat was het leuk! Ik schreef er een uitgebreide blogpost over.
Lees de blogpost over deze ontmoeting >>

2. De papa die opeens niet saai blijkt te zijn
hAls meisje van 12 vond ik het maar saai: een vader die schroefjes en zagen verkoopt. Geen politieagent met spannende verhalen of eentje die de wereld ‘beter’ maakte. Nee, mijn vader had een in mijn ogen stoffige winkel met allemaal dingen waar je toch niets mee kunt. Negentien jaar later kom ik er dan toch nog achter dat het verdomd handig kan zijn…
Lees hier waarom mijn vader toch niet saai is >>

3. De galajurk van mijn vader
De galajurk was perfect. Iets aan de lange kant, maar dat kon geen kwaad. Ik droeg hem alsof hij voor mij gemaakt was en kreeg diverse complimenten. Nadat ik hem na de stomerij had gebracht, stond ik hem met pijn in mijn hart weer af aan diegene van wie ik hem had geleend. Het liefst had ik hem gehouden. Niet veel later kwam mijn vader met een kerstcadeau aan. Guess what?
Lees alles over deze unieke galajurk >>

4. Lieve Casper
Mijn trouwe lezers weten inmiddels wie Casper is. Mijn grote neef die een aantal jaar geleden besloot uit het leven te stappen. Ik had hem al jaren niet gezien en had zooo graag nog dingen met hem uitgepraat. Zijn dood raakte me meer dan ik verwachtte, maar bracht ook mooie dingen. Vijf jaar na zijn overleden schreef ik een open brief naar hem op mijn blog:

Hoewel je sterfdatum eigenlijk 6 februari 2007 is, is voor mij 12 februari 2007 nog altijd de dag dat ik mijn grote neef verloor. Dat was de dag dat ik hoorde dat jij uit het leven was gestapt. Ik had nooit verwacht dat het me zo zou raken, dat ik er nog zoveel mee bezig zou zijn als ik toch nog stiekem regelmatig ben. Ik had je immers al zolang niet gezien, ik was immers al zolang niet meer dat kleine, speciale nichtje. Je moeder heeft wel eens gezegd: “Laura, dat komt omdat je het nooit afgesloten hebt, omdat je nooit met hem hebt kunnen praten.” Ik geef niet graag andere mensen gelijk, maar in dit geval kan ik niet anders.

Lees de volledige open brief >>

5. Woensdag omadag
Sinds het overlijden van mijn opa’s (in respectievelijk 1986 en 1988) kwamen de oma’s elke woensdag bij ons eten. Oma Roest (mijn moeders moeder) kwam vaak al ’s middags en oma Jannie sloot na 18.00 uur aan. Dat oma Roest vroeger kwam, was ik niet altijd even blij mee, zeker niet in mijn puberteit… Nu zoveel jaar later koester ik de herinneringen aan woensdag omadag.
Lees de hele blogpost >>

En dit is slechts een kleine selectie; ik schreef ontelbaar veel blogs over familie. Wil je ze allemaal lezen? Check de familie-tag.

  2 comments

  1. Marjanne56   •  

    Hoi Laura, wat een heerlijke manier van schrijven heb je. Ik kan niet alles terug lezen va 2008 dus ben blij met jouw Favourite Family Friday #kennismaking. Mooie warme verhalen. Ik blijf je volgen 😉

  2. Laura   •     Author

    @ Marjanne: *bloos*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *