Een weekend vol regen

Heel Nederland wacht smachtend op de zomer. Ja, ook ik. Maar van een weekend vol regen word ik echt niet chagrijnig. Sterker nog: ik kan er enorm van genieten.

Afgelopen weekend was het huilen met de pet op; de regen bleef stromen. Relaxend in ons hotel – we waren een weekendje weg met schoonfamilie – besefte ik me dat ik een weekendje thuis met regen echt niet erg had gevonden. Waar anderen zich dan snel vervelen, of het zat zijn, kon ik een waslijst van dingen bedenken die ik had kunnen doen waar ik echt blij van word.

Zo had ik ein-de-lijk het Zuid-Afrika album kunnen afmaken. Ik maakte vorige maand een begin en wat was het fijn om weer even ‘terug te zijn’ in het land dat ons hart heeft gestolen. Maar ik ben een Pietje Precies. Het album moet perfect zijn en is dus nog niet af.

Ik heb nog een heel scala aan films die ik wil kijken. Onlangs keek ik bijvoorbeeld al What Maisie Knew (aanrader!) en zo heb ik meer films in dat genre. Lekker op de bank met een kleedje en het liefst nog een kruik. En een hond aan mijn voeten.

Vanuit mijn werk heb ik een groot tijdschriftenpakket. Vroeger las ik die veel in de trein op weg naar huis. Door drukte zijn die echter vervangen door mijn laptop. En dus ligt er thuis een enorme stapel tijdschriften – van Flair tot delicious, van Libelle tot Donald Duck, van Grazia tot VT Wonen, van Marie Claire tot Story – op me te wachten. Heerlijk om met een grote stapel het bad in te duiken.

Mijn collectie receptenboeken wordt door Like & Love (it!) steeds groter. En er zijn zoveel recepten die ik nog wil proberen. Regen-weekendjes zijn ideaal om de keuken in te gaan en Ferry te verrassen. De liefde van de man gaat immers door de maag.

Op mijn nachtkastje liggen vier reisboeken: twee over Kreta, twee over Ibiza. Op Pinterest heb ik twee moodboards aangemaakt met fotogenieke plekjes van beide bestemmingen. Geef mij maar een middagje vakantievoorpret, ook al is Ibiza pas over vijf maanden.

Spelletjes! Ik kom uit een spelletjes-familie. Hoe vaak we wel niet Risk, Stratego en Monopoly hebben gespeeld? Later werden het vooral de kaartspelletjes. Hoewel Ferry wat minder spelletjes-minded is, kan ik hem nog wel warm krijgen voor een spelletje Mikado, Jenga, Mens-erger-je-niet of een potje dammen.

Open YouTube, of zelfs Facebook en wat dacht je van Linda. Nieuws, en je kunt je urenlang vermaken met filmpjes. Zoals een hilarisch filmpje over een bankoverval, een ontroerend filmpje over een zwerver die in het zonnetje wordt gezet, een schattig filmpje vol welpjes die leren zwemmen of een commercial waar je spontaan tranen van in je ogen krijgt. En dat is nog maar een kleine selectie van de filmpjes die ik kijk.

En dan heb ik het nog niet over de vele recensieboeken die er op de hoek van de plank liggen, de vele knuffelmomenten met Boaz, het schrijven voor mijn blog, Like & Love (it!) & Vakantie.nl en het nabewerken van fotoshoots. Vervelen? Niets voor mij! Maar wat doe jij tijdens een regenachtig weekend?

Fotografie: Flickr/mxgirl85

  4 comments

 1. Wanda   •  

  Nou, het woord verveling is ook niet echt aan mij besteed. Zolang ik een stapel boeken/tijdschriften, internet en tv heb dan kom ik een heel eind, alleen als het zoals nu een paar dagen achter elkaar hoost, dan merk ik wel dat ik op een gegeven moment gewoon naar buiten wil. Gewoon lekker ergens wandelen, van de natuur genieten, vooral omdat ik doordeweeks daar geen tijd voor heb, maar vervelen… nee, dat komt hooguit 2 keer in het jaar voor…

 2. kelly   •  

  Mooi Blog..en leuk stukje. Ik verveel me ook echt nooit. Ik hou van de zomer, maar een regen weekend tussendoor, geen probleem! Ook de film ‘ What Maisie knew’ gezien. Mooie film!

 3. Marcella   •  

  Ik heb lekker geschreven voor m’n blog en we zijn begonnen met seizoen twee van de Killing. Zondag was ik toch wat rusteloos, ik miste het buiten zijn. Gelukkig kon dat vandaag weer, prima weer en het wordt nog beter ook!

 4. Juudith   •  

  Ooooh ik vermaak me ook altijd wel met regen! lekker de kaarsjes aan filmpje erbij, dingen uit proberen met de camera, blogjes kijken, blogjes maken, inspiratie opdoen.. heeeeeeerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *