Favourite Friday: jeugdsentiment

Hoe ouder ik word, hoe meer herinneringen er van vroeger boven komen. Ik blog daar regelmatig over, maar de laatste tijd eigenlijk iets te weinig. Voor mijn nieuwe lezers daarom nu tijdens deze Favourite Friday een top 8 van mijn jeugdsentiment-blogs. Veel leesplezier!

1. Meester Pierre
Inmiddels is het 21 jaar geleden dat ik de lagere school verliet. En dus ook al 21 jaar geleden dat ik slechts één jaar bij meester Pierre in de klas zat. Meester Pierre, de gitaarspelende tekenaar. Dat kleine, Indonesische mannetje dat – wat ik ook deed – nooit kwaad op mij kon worden.
Lees alles over mijn lievelingsmeester van de lage school >>

2. De kartbaan & de bijna onthoofding
“Ik had mezelf bijna onthoofd op dat familieuitje.” Familieleden, maar ook kennissen, die er die dag niet bij waren, keken me afgelopen zaterdag aan alsof ik het uit mijn duim zoog. “Even zonder dollen”, zei mijn vader, “Ze heeft wel gelijk.” Samen met mijn vader keek ik nog een keer terug op die zomerdag in 1989.
Lees alles over een van de angstige momenten van mijn ouders >>

3. Over gouden randjes, Miss-verkiezingen, een borstverkleining & meer
Eerst scande hij al mijn jeugdfoto’s in. Vervolgens zette hij alle video’s op dvd. Je zou haast denken dat mijn vader tijd teveel heeft. Tijd teveel of niet: ik ben er zo blij mee! Hoewel de dvd’s al enige tijd lagen te slingeren op de hoek van de bank, was ik er – sorry pap – nog niet aan toegekomen om ze te bekijken.
Lees alles over de herinneringen die bovenkwamen tijdens het bekijken van de video’s >>

4. De kracht van geur
Datum: 5 november. Locatie: trein die Amsterdam Centraal binnenrijdt. Zoals gewoonlijk ben ik aan het Twitteren, om mijn tijd door te komen. Passagiers stappen één voor één in. En ineens klap ik 11 jaar terug in de tijd en ben ik weer dat meisje van 17.
Lees wat ik hier rook & waarom ik weer dat meisje van 17 was >>

5. De galajurk die ik niet weg kan doen
Al 14 jaar hangt hij in de kast: de galajurk die vriendinnetje Mirjam voor mij maakte. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem weg te doen, ook al zal ik hem nooit meer aantrekken…
Lees alles over deze galajurk >>

6. Geen verkleedpartijtjes meer voor Laura
Als ik in het zuiden des landschap had gewoond, had ik dit weekend vast wat anders gedaan dan de schuur opruimen en de vijver ontdoen van een emmer alg. Waarschijnlijk had ik dan nu met een kater in de trein gezeten. Of een dag vrij genomen. Maar ik blijf een Gooisch meisje. Dat niet van zuipen houdt. En niet van carnaval. Ongetwijfeld zullen de negatieve ervaringen die ik er mee heb daarin een grote rol spelen.
Lees alles over mijn negatieve ervaringen met carnaval >>

7. Die ene vriend van de middelbare school
In 1997 kwamen we bij elkaar in de klas, 5 havo. Hij was het jaar daarvoor gezakt, door de Pfeiffer als je hem moet geloven. Hij was de pias en behoorde tot het populaire groepje. Ik was wat meer op de achtergrond en behoorde duidelijk niet tot de populaire groep. Toch werden we vriendjes…
Lees alles over deze bijzondere vriendschap >>

8. Geheimtaal
Vroeger had ik een vriendinnetje in Limburg. Bellen buiten de regio was in die tijd nog duur en dus mocht dat zelden van mijn ouders. Wat ik natuurlijk wel deed. Waarna ik (logischerwijs) een kwade papa had als de rekening binnenkwam. Mailen was halverwege de jaren negentig nog niet ingeburgerd en dus bleef alleen schrijven over…
Lees alles over mijn briefwisselingen met Kiki >>

Meer lezen over Laura in jongere jaren? Lees dan al mijn jeugdsentiment-posts. Uh…. neem er wel even de tijd voor, het zijn er nogal veel. Sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *