Wat doe jij met je vakantiegeld?

De economische crisis lijkt niet langer de vakantieplannen te bepalen. In 2013 gaf 14% van de reizigers aan zijn vakantiegeld helemaal niet aan vakantie te besteden. In 2014 is dit slechts 7%. Ook is het te besteden vakantiebudget groter. Dat blijkt uit de Nationale Vakantiegeld Enquête onder 867 respondenten. Vakantie.nl

Het was dit intro wat van de week op heel veel websites op dook, en zelfs op de homepage van Telegraaf. En ik werd geïnterviewd voor 100% NL, het was bij 538 en Q-Music heeft het genoemd. Het onderzoek dat ik onlangs hield en waar maandag het persbericht van werd verstuurd. Een geslaagde actie dus. Zei zij trots. En nu weet ik niet wat jouw plannen met je vakantiegeld zijn (hier lees je overigens alle uitslagen), maar mijn vakantiegeld is in mijn hoofd al 4x uitgegeven.

Aanvankelijk zou al het vakantiegeld (op een stukje Kreta na) op gaan aan een nieuwe auto. Want let’s face it een 30 kilo wegende golden retriever (en hij wordt nog groter) op de achterbank van een Ford Fiesta ST is wat aan de krappe kant. Tijd voor een burgerlijke stationwagon dus. En die kosten flink wat geld, ook tweedehands. En zeker met onze wensen. Maar de belastingaanslag viel mee (I<3 mijn accountant) en dus werd het tijd om een nieuwe invulling te geven aan het vakantiegeld.

Ibiza dus. Begin oktober vertrekken we naar het Spaanse eiland dat bekend staat om het bruisende uitgaansleven, maar stiekem zoveel meer biedt. En dat ‘zoveel meer’ gaan we dus nu zelf ontdekken. Vanuit een ultra-relaxed appartement. Maar omdat het voor slechts een kleine week is, blijft er nog wat geld over en dat heb ik dus al 100x uitgegeven in mijn hoofd. Ik kan alleen niet kiezen. Help je me mee?

Maxi-dress

Ik wil heel graag een mooie maxi-jurk. Een van deze hierboven, maar welke? De vrolijke met bloemetjes, de mooie zeegroene maxi-dress die zo soepel lijkt te vallen, de casual zwarte maxi-dress met studs of deze mooie chiffon-jurk met vlinderprint? Al ben ik stiekem een beetje bang dat het bij deze langere dame enorm mooi staat en ik een propje wordt. Dat kan ik natuurlijk alleen maar uitvinden door er één of meerdere te bestellen.

e-reader

Een andere grote wens is een e-reader. Maar ik twijfel. Ik zal deze met name op vakantie gebruiken (een iPad is dan niet echt ideaal). De investering is dan relatief groot en naast vakanties zal ik toch nog steeds naar traditionele boeken grijpen. Een e-reader kan gewoon niet op tegen de geur van een boek. Maar mocht je suggesties hebben over geschikte e-readers (en betaalbaar!) dan hoor ik het graag. De rode Sony hierboven scoort hoog, alleen al vanwege de kleur (ik ga echt steeds meer rood kopen!). Deze e-reader van Icarus mogen er dan minder sexy uitzien, ze zijn wel voordeliger. Ik moet alleen de specs nog even vergelijken. Heeft er iemand ervaring met Icarus?
bikini

In 2007 kocht ik een nieuwe, veels te dure bikini. Voor de jubileumvakantie met mijn ouders (30 jaar getrouwd naar Egypte). Tussendoor heb ik nog wat goedkopere bikini’s gekocht, maar geen één kan het winnen van deze fijne bikini. Toch is het tijd voor een nieuwe, je kunt simpelweg geen zeven jaar met een bikini doen, hoe weinig je deze ook draagt. Een halter bikini, liefst geen beugel. Misschien wel een van die hierboven. Al zag ik laatst op een blog (maar welke?) een nog mooier merk. Had ik maar onthouden welke?

Maar goed… deze drie dus. En ik moet snel een keuze maken, want over 3,5 week vlieg ik al naar Kreta. De linker vind ik geweldig omdat ik dol ben op grijs/zwart/wit/roze, en dan als combinatie. Ik denk alleen dat mijn borsten net iets te voluptueus zijn. Iets minder kleurrijk, maar sportiever (wat wel bij me past) is deze grijze bikini van Neckermann. En dat ik geen keuzes kan maken, mag duidelijk zijn bij het zien van de derde bikini: ultra-lief. Misschien moet ik er maar gewoon een paar kopen?

Maar… het eerste dat ik ga kopen van mijn vakantiegeld zijn kaartjes voor Anne, de musical. Ik vond in eerste instantie ruim € 80,- voor een kaartje (2e rangs kan goedkoper, maar dan zit je echt zoooo ver weg van het podium) echt wel way too much, maar naar alle positieve recensies kan ik er niet om heen. Ik wil hier heen, met mijn moeder. Af en toe mag je je zelf best eens trakteren toch? En daarna ga ik verder zoeken naar een hippe laptoptas. Een rugtas, voor een 17 inch laptop. Dat laatste is nog best een uitdaging. Iemand tips?

Tot zover mijn korte termijn wishlist. Natuurlijk hoor ik ook graag wat jij met je vakantiegeld gaat doen. Misschien gooi ik mijn lijstje dan nog een keer om…

  7 comments

 1. Sas   •  

  Ik krijg dit jaar niet zo heel veel vakantie geld. Ik werk er namelijk net 😉

  Bij ons gaat het op de spaarrekening. We willen in Augustus de badkamer gaan verbouwen en gooien beide het vakantiegeld op de grote hoop om dit te kunnen verwezenlijken. Ook willen we in Juni een kleine mini-vakantie in eigen land houden.

  Veel plezier met je vakantiegeld!

 2. Paul   •  

  Natuurlijk mag je jezelf trakteren. Qua e-reader kan ik je Sony aanbevelen. Ik heb ‘m al jaren (ben net aan mijn tweede begonnen) en die is heel erg fijn! Mijn vakantiegeld gaat deels naar mijn spaarrekening en naar een roadtrip naar Stockholm (via Berlijn en Kopenhagen) die ik deze zomer ga maken.

 3. Laura   •     Author

  Stockholm is zoooo gaaf! Ga graag nog eens terug. Was er tekort en met ruim 30 graden niet het ideale stedentrip-weer.

 4. Jess   •  

  Wij zijn ook hard aan een nieuwe auto toe dus tja, vrees dat ons geld daarheen gaat. Ik draag trouwens graag maxidresses en rokken terwijl ik krap 1,60 ben. Moet meestal wel een stukje vanaf maar het kan prima 😉

 5. Marcella   •  

  Wij hebben gister een nieuwe boxspring besteld. Ons matras is nogal dramatisch doorgelegen, dus daar moesten we een aardig bedrag voor reserveren. Verder gaan we nog een weekend naar de Duitse Eifel, dus het budget gaat al snel. Wat een gaaaaaf appartement op Ibiza! * zet hoger op de wishlist *

 6. Femke   •  

  Van de bikin;s vind ik de derde heel erg mooi, maar strapless ben ik zelf nooit een fan van! De maxirokken vind ik eigenlijk allemaal super mooi hihi!

  liefs,
  Femke

 7. Anouk   •  

  Ik heb niet echt vakantiegeld, haha… bevalve van mijn vader! Maar dat van mijn vriend gebruiken we (samen met dat van mijn vader) gewoon aan de vakantie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *