Meer blogspiratie

Wat was ik verdrietig toen Google besloot met hun Google Reader te stoppen. Nooit meer mijn favoriete blogs lezen via Flipboard. Toen wist ik nog niet hoeveel liefde ik voor Bloglovin’ zou gaan voelen. Dat dat dé nieuwe plek was om al mijn favoriete bloggers op de voet te volgen.

Ben je niet bekend met Bloglovin’? Bloglovin’ is een online platform waarmee je al je blogs kan volgen. Zodra er een nieuw bericht is op één van de blogs die je volgt, komt deze bovenaan in je timeline. En je kunt direct gaan lezen. Of het bericht liken. Deze kunnen anderen dan terug vinden onder jouw favorieten en zo zul je door de mensen die je volgt steeds meer interessante blogs ontdekken.

Welkom info-overload!

In mijn geval betekent dat dat ik inmiddels 700 blogs vol. Hello info-overload! Natuurlijk lees ik niet alles (ik ben een goed getrainde scanner) en een groot deel is ook werkgerelateerd. Reisblogs bijvoorbeeld, of blogs van marketingplatformen om up to date te blijven over de online ontwikkelingen. Maar daarnaast: heel veel blogs vol inspiratie (ook voor Like & Love (it!), persoonlijke verhalen & meer.

Mijn favoriete blogs van het moment

Beauty- en fashionblogs zal je bij mij (check mijn account) niet veel tegenkomen. Alleen als het 1. persoonlijk wordt gebracht, 2. de fotografie geweldig is of 3. ik de blogger persoonlijk ken. Nee, ik ga doorgaans puur voor de persoonlijke blogs. Houd jij daar ook van, check dan snel mijn favoriete bloggers van het moment.

 • TijgertjeRawr
  Pas ontdekt en nu al fan! TijgertjeRawr, eigenlijk Lauriëtte, is een 23-jarig meisje uit Rotterdam met een liefde voor reizen, tijgers en mooie dingen. Vooral dat laatste spreekt me enorm aan aan haar blog, ik doe hier heel veel inspiratie op. Mooie quotes, mooie producten, toffe Pinterest-boarden… en dan heeft ze ook nog eens het goede voornemen om nog meer persoonlijk te bloggen, meer Lauriëtte in de blogposts. I like!
 • Dagdromend
  Als er iemand met woorden & zinnen kan toveren dan is het Laura. Tot voor kort blogde Laura, die ook schrijft voor Like & Love (it!) volledig anoniem. Maar ze is ‘uit de kast gekomen’ en ik zie het vertrouwen in haarzelf groeien. Mooi om te zien! Verwacht niet alleen maar mooie verhalen van Laura, ze kan je heel erg raken met minder vrolijke blogposts.
 • Paperboats
  Aline (22) houdt van chocolade & fotografie. Wat een match met mij! Daarnaast schrijft ze met veel humor & een dosis zelfspot. Hoe kan ik deze blog nu niet geweldig vinden?
 • Dagelijkse dingen
  De blog van Sanoma-collega Jasperina. Hoewel ze moeder is, heeft deze blog geen overdosis mama-gehalte. Jasperina schrijft op een geweldige manier over alles wat haar dagelijks bezig houdt. Momenteel heeft ze zichzelf een challenge gesteld: elke dag bloggen. Best een hoge lat, maar ze blijft keer op keer origineel. Kijk, dan ben je een goede blogger in mijn ogen!
 • Elja Daae
  Tja, meer een business to business blog. Elja is enorm actief in de online media, schreef een boek over bloggen, en blogt zelf over alles wat er bij online media en business bedrijven komt kijken. Maar dan wel op een persoonlijke en laagdrempelige manier. Als je meer met je blog wilt, moet je haar zeker aan je lijstje met favo blogs toevoegen.

Is het je trouwens opgevallen dat bijna al deze bloggers in de 20 zijn? Bijna een generatie kloof. Er zijn weinig 30+ers die persoonlijk bloggen (en dan ook nog eens leuk, en geen overdosis mama-gehalte, ik blijf kritisch!). Jammer. Welke 30-er komt deze markt aanvullen? Ik sta te springen!

  9 comments

 1. Eline   •  

  Leuke blog-tips!
  Bloglovin (app)vind ik opzich wel fijn.
  Alleen als ik naar mijn eigen profiel ga kan ik niet mijn volgers zien. Misschien kijk ik eroverheen?

 2. Petra   •  

  Leuk, wat nieuwe blogjes om te ontdekken. Dankjewel! Ik maak eigenlijk weinig gebruik van Bloglovin’, ben na Google Reader namelijk overgestapt op Feedly en dat werkt best lekker.

 3. Laura   •  

  Ah, super lief! Dankjewel! “En geen overdosis mama-gehalte” < dat dus. Heb wel weer genoeg over borstvoeding gelezen.

 4. Sas   •  

  Wat een leuk lijstje, veel blogs kende ik al!

 5. Marjanne56   •  

  Wat een leuke lijst! Ik ga er zeker kijken bij bovenstaande.
  Net als Eline lukt het mij ook niet helemaal om Bloglovin’ te begrijpen/lezen.
  Ik ben dan ook een startende blogger van 55+ of is 60- nou ja, een opschrijver 😉

 6. Wanda   •  

  Een overdosis mama-gehalte en alleen maar blogs over de ontwikkelingen van je kind, hoeft voor mij ook niet, net als beautyblogs, want ik blijf het lastig vinden om daar op te reageren want hoe vaak kun je zeggen dat een bepaalde nagellak echt geweldig is? Zelf ben ik 40 en blog ik voornamelijk over persoonlijke dingen, vaak merk je wel dat de jongeren na een tijdje weer zijn verdwenen maar er zitten soms wel hele leuke tussen…

 7. Marieke   •  

  Leuk om Jasperina erin te zien staan! Ik kende haar blog niet en wist dus niet dat ze zo fanatiek schrijft. Ga haar gelijk volgen!

 8. Nienke   •  

  Ha bloglovin is inderdaad zoveel fijner dan Google Reader. Al was ik eerst ook flink aan het balen dat Reader ermee ophield. Ik ga de blogs die ik nog niet ken eens bekijken 🙂

 9. Marcella   •  

  Leuke tips, ik heb nog aardig wat blogs te ontdekken! En ik ben 31, dus een dertiger erbij! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *