Chocolade-newbie

Je kon me altijd al blij maken met een witte chocoladeletter. Of roomboter-chocolade-vlinders van de Deen. Maar me ‘s nachts wakker maken voor chocolade? No way! Totdat we naar Zuid-Afrika gingen…

Brownies, muffins: ik at ze eigenlijk nooit. Wat de boer niet kent…? Of toch stiekem te heftig, die pure chocolade en meer fan van wit. Geen idee! Maar in Zuid-Afrika lustte ik niet altijd alles, of was niet alles geschikt voor een meisje dat niet tegen pittig eten kan. Een brownie of muffin met chocolade is dan best safe. En zo kwam het dat ik daar meer chocolade at dan ik in het hele jaar daarvoor had gegeten.

Goddelijke chocoladetaart midden in Kruger National Park, de lekkerste brownie in de haven van Plettenberg Bay, goddelijke chocoladetaartjes in Kaapstad… Waar ik vroeger nooit drie gangen nam, ging ik no way naar huis zonder (chocolade)nagerecht.

Ik lijk sinds onze reis naar Zuid-Afrika haast wel geobsedeerd door chocolade. Als ik een menukaart voor mijn neus krijg in een restaurant kijk ik als eerst of er chocolade-desserts op de kaart staan. In de supermarkt ontwijk ik angstvallig de koek-afdeling en het chocoladerepen-vak. Ik ruil kookboeken tegen zelfgemaakte brownies en blondies van Sabine. Ik test met alle liefde de BbyB-chocolade voor Like & Love (it!). Mijn hart maakt een sprongetje als blijkt dat er chocolademuffins bij de HEMA zijn. En ze blijken ook nog eens heel erg lekker en notenvrij! Want hoe lekker ik chocolade ook vind, als er noten in zitten haak ik af. Maar ja, ik ben dus nu zo’n hysterische chocolade-vrouw. En dus niet alleen als ik ongesteld ben.

Maar hoe lekker ook: erg verstandig is het niet. Hoe trots was ik dat ik zo’n 9 kilo was afgevallen. Mede door de overdosis chocolade zitten er wel een paar kilo’s aan. En zoals ik in 2012 de knop om kon zetten, lukt het me nu nog niet. Dit weekend heb ik me nog tegoed gedaan aan veel chocolade (je bent maar één keer per jaar jarig!) en ook op het werk had ik chocolade-gerelateerde traktaties.

Maar nu is het klaar: de chocolade-newbie in me duikt even onder. No more chocolate de komende weken. Anders trek ik die bikini op Kreta echt niet.

  3 comments

  1. Juudith   •  

    Ooooooh lange leve de chocolaaaa! ik hou ervan haha! maar dan wel in de muffin, brownie en coockie versie haha!

  2. Willemvk   •  

    Mijn chocolade ‘verslaving’ beperkt zich gelukkig tot hagelslag en vlokken op het brood. Dus eigenlijk weet ik helemaal niet waar je het over hebt 😀

  3. Marcella   •  

    Ik ben er ook gek op! Als ik zondig, kies ik dus ook meestal iets met chocolade, yum! Maar voor mij nu ook even wat minder chocolade, ik wil weer even licht als vorig jaar zijn. Voelde veel fijner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *