Wijn

Wijn-wannabe

Zo hard als ik tegenwoordig ‘ja’ zeg tegen chocolade, zo hard zeg ik ‘nee’ tegen wijn. Of moet ik zeggen, zei?

Toen ik Ferry leerde kennen, lustte ik weinig, heel weinig. Nog minder dan nu. Dramatisch! En nog steeds kan het gebeuren dat we aan één tafel allebei iets anders eten. Bijvoorbeeld als ik lasagne voor hem maak, iets dat ik zelf verafschuw. En dan niet alleen omdat er tomaat in zit…

Drinken doen we ook vaak niet samen: Ferry houdt van wijn en bier. Ik niet. Geef mij maar (oude favoriet) een wodka cassis of (nieuwe favoriet) een mojito. Aangezien de laatste momenteel favoriet is en de eerste er eigenlijk niet aan kan tippen, zit ik vaak met een Spa’tje in mijn hand. Praktisch, want dan kan ik de BOB zijn. Maar gezellig is het niet, ergens op proosten met één wijn en een Spa blauw. Maar ja, om daarom nu wijn te drinken…?

Hoe niet-lekker ik wijn ook vind, ik vind het wel heel jammer. En dus heb ik besloten maar wijn te leren drinken. Ik deed een eerste test in Zuid-Afrika, waar we wijn gingen drinken bij Wijnhuis Spier. Ik dronk daar zowaar de eerste wijn van mijn leven die ik niet direct wilde uitspugen. Zal duurdere wijn (deze was slechts € 18,- per fles) dan toch echt beter smaken?

En toen ik onlangs een afscheidsetentje had *snik* van mijn lieve collega Jimmy moest ik zijn natuurlijke wijn ook even proeven. Hé, geen vervelende nasmaak. Zal ik dan toch ooit…? Toen we – Ferry en ik, voor jullie denken dat ik Jimmy bedoel – op mijn 33e verjaardag uit eten gingen, bestelde ik zelf een wijntje. Uiteraard wel nadat ik hem eerst bij Ferry had geproefd. En zo proosten we met twee wijn op mijn volgende levensjaar!

Dat ik twee dagen later twee flessen wijn kreeg van de nieuwe manager van de afdeling was kennelijk nog een extra zetje. Welcome wijn-wannabe. Zal wijn aan het eind van de zomer mijn liefde voor mojito’s overtreffen?

  4 comments

 1. Monique   •  

  Tja, wijn is volgens mij wel echt iets dat je moet leren drinken. Ik denk dat weinig mensen het bij het eerste slokje meteen lekker vonden. Ik drink het regelmatig en vind het echt een gezelligheidsdrankje. Lekker bij het eten bijvoorbeeld. Ik hoop dat je er op die manier van leert genieten en dan zo nu en dan gezellig kan proosten met Ferry!

 2. Laura   •  

  Heb je wel eens rosé geprobeerd? Dat is pas echt lekker!

 3. Juudith   •  

  Ooooh haha volgens mij ben ik net zo erg als jou! ik vind wijn zo stinken haha! mijn uitdaging is om rosé te gaan drinken! haha

 4. Bianca   •  

  Begin met zoete(re) wijn en vermijd zure goedkope vieze wijn (logisch?) ! Oh en met wat eten erbij scheelde bij mij ook =D

  Ik ben zelf koffie aan het leren drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *