Gedurfd?

“Maar je vakantie is vakantie, dan hoef je je mail niet te checken”. Ik grinnik en zeg: “Ik ben met mijn moeder weg, ik kan af en toe wel wat afleiding gebruiken denk ik.”

Hoewel het natuurlijk een geintje is – en kennelijk een leuke, want mijn manager schoot in de lach – zit er wel een kern van waarheid in. Zoals in elk grapje. Zes dagen met mijn moeder, wanneer was dat voor het laatst? Eind 2011 gingen we samen twee nachten weg en in 2007 gingen we met het hele gezin naar Egypte. Met elk een eigen hotelkamer en niet non-stop op elkaar aangewezen. Dat wordt nu wel even anders…

Mijn moeder is niet de moeilijkste, zeker niet. Ze doet makkelijk water bij de wijn en maakt het graag een ander naar de zin. Dus als ik zeg: “Kom op mam, we stappen in de auto en gaan naar X”, dan zal ze geen nee zeggen. Ik heb het vast uitgezocht en het is vast leuk. En al zal zij het niet leuk vinden, de vraag is of ze dat zal zeggen. Ik vind het kennelijk leuk en als ik er gelukkig van word, wordt mijn moeder dat ook.

Klinkt als de ideale reispartner, niet? Toch kan het ook storend zijn. Ferry & ik zijn samen sterk doordat we tegen elkaar ingaan, elkaar leren een andere kant van het verhaal te zien. Wat ben ik dol op onze discussies tijdens het avondeten. En die ga ik wel een week missen. De laatste keer dat mijn moeder echt tegen me in ging kan ik me namelijk niet herinneren. No offence, mam!

Hoe zal onze vakantie verlopen? Zal ik – en dan niet alleen vanwege haar gesnurk – blij zijn dat ik voor een 3-kamer appartement heb gekozen? En dat ik genoeg filmpjes en ebooks mee heb op mijn iPad en ereader? Hoe zal ik zes dagen met continu mijn moeder om me heen overleven?

Ik verwacht dat er best wat irritaties zullen zijn. Maar bovenal herinneringen voor het leven worden vastgelegd. Die irritaties zijn dan ook weer zo verdwenen… En zo niet, dan ga ik wel even stilletjes in een hoekje bloggen om jullie te laten weten hoe mooi Kreta is.

  2 comments

  1. Danielle   •  

    Veel plezier (en.. sterkte)!

  2. Wanda   •  

    Alvast heel veel plezier! En bedenk dat je er later met heel veel plezier op terug zal kijken, ondanks de irritaties die ongetwijfeld zullen ontstaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *