Of we elkaar al de hersenen hebben ingeslagen?

Nee. Af een toe een kleine irritatie. Dat ik de andere kant op wil kijken om iets wat ze zegt of doet. Maar dat schaamtegevoel kennen alle dochters toch? En heeft mijn moeder ongetwijfeld ook bij mij…

Wat we dan hebben gedaan in plaats van elkaar de hersenen in te slaan? We hebben geshopt in Agios Nikolaos. Twee paar nieuwe schoenen voor Lautje. En cadeautjes voor Ferry, die mochten niet ontbreken. We hebben een middag liggen zonnen op Vai Beach. En toen was ik knalrood en smeerde mijn moeder me bijna net zo zorgzaam in als de keer dat ik een zonnesteek opliep na mijn eerste dagje strand met Ferry. We dronken wijn & mojito’s.

Ik kwam over mijn angst voor haarspeldbochten en smalle straatjes heen. Zelfs in het donker trotseer ik ze zonder blikken en blozen. En met dank aan Ferry ben ik gedrevenen in de hellingproef dan de Grieken zelf. We ondergingen beiden een bodyscrub, op kosten van mijn moeder. Een massage volgt morgen, als mijn tomatenhuidje dat dan trekt.

Ik werd verliefd op het lieflijke Mirtos, waar ik de meeste foto’s schoot (voor mij doen voor vakantie ook bar weinig trouwens). Ik gebruikte de e-reader die ik van Ferry kreeg intensief & met veel plezier. We haalden herinneringen op van vroegere vakanties, terwijl we in eenzelfde soort restaurants aten. Toen moest er altijd gegrilde kip op de kaart staan, tegenwoordig is Lautje minder kieskeurig.

Ik fotografeerde straatkatjes- en hondjes. En een inktvis die te drogen hing aan een waslijn met houten knijpers. Ik at goddelijke lamskotelet aan de zee, terwijl mijn moeder van haar Duitse schnitzel (yek!) genoot. Ik at Mojito-ijs, al was ik daar minder dol op dan op de cocktail zelf. En ik won met klaverjassen zoals ik dat vroeger ook altijd deed.

Nog twee dagen te gaan. We gaan nu minder bezoekjes aan dorpjes afbrengen en even echt relaxen. Zonder elkaar de hersenen in te slaan.

  2 comments

  1. Juudith   •  

    Klinkt als een heerlijke vakantie!

  2. Marcella   •  

    Heerlijk joh, fijn om zo ontzettend te genieten met je moeder! Zo’n trip komt ook nog op mijn wishlist want Parijs was ook fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *