Het andere Kreta

Authentieke plekken & genoeg mogelijkheden om te fotograferen: dat zijn de meest belangrijke ingrediënten voor een geslaagde vakantie voor mij. Wat dat betreft was de afgelopen vakantie naar Kreta een walhalla voor me. Al was het af en toe even zoeken…

Het is geen geheim dat ik groot fan ben van Eliza was here. Deze reisorganisatie slaat, zoals ze zelf zeggen, linksaf waar anderen rechtsaf slaan. Je komt op plekjes die je zelf niet snel zou hebben ontdekt en in totaal andere accommodaties dan wanneer je via Sunweb, Corendon of Arke boekt. Kleinschaliger, weg van de massa. En altijd met huurauto, want je wilt natuurlijk veel ontdekken.

De accommodatie waar ik met mijn moeder naar toe ging, Cressa Ghitonia, stond al heel lang bovenaan mijn wishlist. Ik werd verliefd op de plaatjes én wilde daarbij kennismaken met Griekenland. Shame on me, ik was er nog nooit geweest. En met kennismaken met Griekenland bedoel ik niet feestend op Star Beach in Chersonissos. Nee, ik wilde bergdorpjes ontdekken. Met kleurrijke huizen en bloeiende bougainvilles.

Dat laatste bleek nog best een uitdaging. Genoeg kleurrijke huizen, maar niet altijd met bougainvilles. Of er stonden lelijke auto’s voor, of tassen vol vuilnis (en nee, die zet ik dan niet ongegeneerd aan de kant). Eenmaal thuis moest ik echter tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk toch onwijs veel mooie beelden had geschoten. Met name in het plaatsje Mirtos, waar ik echt verliefd op werd.

En omdat ik van mening ben dat beeld soms meer zegt dan woorden ga ik je niet vertellen waarom Oost-Kreta zo geweldig is. Dat zie je wel aan deze uitgebreide – sorry, kiezen is niet mijn sterkste kant – fotoreeks. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta
reisfotografie Kreta

  12 comments

 1. Kim   •  

  Wauw, heel mooi!

 2. Irene   •  

  Prachtige foto’s, zeg! 🙂

 3. Laura   •  

  Je hebt het paradijs gevonden geloof ik 😉

 4. Jolien   •  

  Prachtige foto’s!

 5. Miranda   •  

  Wauw, wat een gave foto’s! En een super goede tip. Ik houd onwijs van Griekenland en ik zie ook graag heel veel. Heel cool, ik krijg meteen zin in een heerlijke vakantie in Griekenland.

 6. Bianca   •  

  Oh geweldig! Wat een inspirerende foto’s!
  Over 10 dagen bezoek ik Skiathos, kan nu écht niet meer wachten!

 7. Paul   •  

  Mooi foto’s Laura. Die laatste is echt cuteness overload.

 8. Juudith   •  

  Ooh wauuuwh zeg! ik snap heel goed dat je moeilijk plaatjes kan kiezen! ze zijn echt zo moooi!

 9. Angela   •  

  Wow, prachtig! Welke plekken heb je bezocht?

 10. Laura   •     Author

  Welkom Angela! Onze accommodatie bevond zich in Sfaka, tussen Agios Nikolaos en Sitia. Naast deze plaatsen o.a. Mitros, Mochlos, Irepetra en Vai bezocht.

 11. Ilse   •  

  Wauw, wauw, wauw, wát een mooie foto’s. Ik snap dat je daar geen kleinere selectie van hebt kunnen maken! Schitterend daar, de huisjes en da natuur… De laatste is echt te schattig haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *