Instagram-addict

Ik ben verslaafd aan Pinterest, Facebook staat altijd open op mijn computer, ik heb een zwak voor Bloglovin’ en… ik ben een Instagram-addict.

Vraag me niet wanneer ik begon met Instagrammen, dat weet ik niet meer. Ik kan je wel wat andere cijfertjes geven. Ik heb al meer dan 1.700 foto’s geüpload, wat mij een volgers-aantal van 678 mensen oplevert. Ik volg er zelf ook ruim 500 en dat betekent dat ik elke dag flink wat foto’s door moet bladeren.

Wat ik zoal op Instagram plaats

Toegegeven: sinds 19 december 2013 wordt mijn tijdlijn op Instagram gedomineerd door een blonde, eigenwijze, überschattige hond. Ik probeer het enigszins te beperken en daarom heeft Boaz ook zijn eigen account. Hoewel dat account pas een half jaar oud is, heeft hij al bijna net zoveel volgers als ik.

Wat ik plaats als het niet iets blonds & harigs is? Foodfoto’s of voetenfoto’s (niet met elkaar te verwarren) voornamelijk. Of foto’s van nieuwe aankopen. En soms deel ik (no filter!) foto’s van fotoshoots. Hieronder een kleine collage van de afgelopen weken op Instagram, zodat je kunt overwegen of je me wilt gaan volgen. Als je dat niet al deed…. instagram

Waarom ik Instagram zo leuk vind?

Ik ben niet voor niets fotograaf: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Zo tof om mee te kijken hoe andere mensen leuke dingen spotten. Daarnaast kun je met de filters matige foto’s best indrukwekkend maken. En is ‘gluren bij de buren’ niet gewoon ook enorm leuk om te doen?

#Instagram

Als je veel volgers wilt, is het gebruik van hashtags verstandig. Maar het kan storend zijn. En doe je ze dan in het Engels of het Nederlands? En hoeveel?

Ik vond het teveel om over na te denken en gebruik ze nu zelden meer. Althans, niet bij mijn account, wel bij die van Boaz. Dit levert me met name internationale volgers op. En andere honden. Stiekem vind ik dat best grappig, alsof die honden allemaal kunnen praten…

Mijn favoriete Instagrammers

 • @satiregram – Hoewel het op Instagram draait om foto’s en beeld en niet om tekst, is dit account juist zo leuk door de tekst. Handgeschreven (en gefotografeerde) briefjes met satirische teksten over de gemiddelde Instagram-gebruiker. Ja, ook de selfies worden hier op de hak genomen. Geniaal!
 • @chrismanuputtyI see faces is het Instagram-motto van deze oid Libelle-collega. Onlangs had hij een maand een social media-boycot en oh, wat ging mijn timeline er op achteruit.
 • @darcytheflyinghedgehog – Genoeg schattige & grappige honden- en kattenaccounts, veel origineler is eigenlijk ‘de vliegende egel’. Op dit account draait alles om egel Darcy, die met alles op de foto gaat, of in alles. Of naast alles. Of op alles. Maar altijd even schattig of grappig. Must see!
 • @eefphotography – Vrolijkheid in je timeline nodig? Eef is momenteel bezig met een 100-dagen-challenge: na haar 100-dagen-bloemen-challenge wordt je Instagram-timeline nu opgevrolijkt met #100daysofgreen. Groen, groen en nog eens groen.
 • @mommasgonecity – Deze mevrouw heeft een allerschattigste peuter (of toddler zoals dat zo schattig heet in Amerika) en een allerschattigste puppy. Samen zorgen ze voor de allerschattigste foto’s.

Ben jij ook zo fan van Instagram? Dan hoor ik graag je gebruikersnaam, wie je het liefst volgt en wat je zelf voor foto’s plaatst. Oh, en misschien heb je dan ook nog jouw mening over het gebruik van hashtags.

  2 comments

 1. Paul   •  

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik een instagram account heb maar nog niets heb geplaatst. Ik volg ook geen instagrammers omdat er dan nóg een social media ding bijkomt dat ik moet bijhouden. Soms vind ik het zo jammer van de tijd, al dat rondgeklik. Dus ik probeer maar bij instagram weg te blijven. Al probeerde ik dat eerst ook met twitter en facebook, en dat is uiteindelijk toch best verslavend geworden.

 2. Estrella   •  

  Leuk artikel, ik ben zelf ook gek op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *