Juni: gezien, gelezen, gedaan

De laatste tijd merk ik dat ik baat heb bij blogstructuur. Elke anderhalve week (soms twee weken) een status met kleine geluksmomenten, elke zondag een reisblog. En nu dan ook maar een maandelijkse rubriek: gezien, gelezen, gedaan. En door de diverse vakanties & uitjes is het deze maand een wel heel lange blogpost geworden.

Gezien!

Ik kijk doorgaans niet veel films & series, maar op vakantie ging de iPad mee. Mijn favoriete selectie vind je hieronder:

 • Pay it forward. Ik schreef er eerder een blogpost over. Geweldige film, die eindigde met een huilende Laura. Een film waar ik ook nog de dagen daarna veel over na zou denken.
 • Last Vegas stond al een tijd op mijn lijstje en stelde niet teleur. Een feel good movie over een stel bejaarde mannen die het vrijgezellenfeesten van een van hen in Las Vegas besluiten te vieren.
 • Overspel. Soms loop ik voor met series kijken (zoals met Breaking Bad en Suites), maar met Nederlandse series loop ik eerder achter dan voor. Onlangs begon ik aan de serie Overspel. Sterke serie en nog genoeg afleveringen te gaan in juli.
 • Toscaanse bruiloft. Nederlandse feel good movies, ondanks de voorspelbaarheid kan ik er geen genoeg van kijken. En ik heb nooit een crush gehad op Jan Kooijman, maar na het zien van deze film? Ik teken voor een ontbijtje. En ook voor een vakantie in Toscane overigens.
 • De behandeling. Om de een of andere reden weten Belgische films, althans diegene die ik tot nu toe heb gezien, me altijd vast te houden. Soms komen ze wat traag op gang, maar ik vind ze sterk qua verhaallijnen. En totaal anders dan de Nederlandse feelgood films. Deze film was zeker geen feelgood movie, maar een heftige thriller/drama over kinderen die verdwijnen en seksueel misbruik.

Gelezen!

Ik lees al meer dan gemiddeld, met name door de recensie-exemplaren die ik ontvang voor Like & Love (it!), maar in juni was dat nog meer doordat mijn e-reader mee ging naar Kreta. Ik maakte daarom een kleine selectie met de highlights:

 • Vangnet. Een thriller uit de serie Code 37 van auteur Tinne Vincent, waarin alles draait om zedenmisdrijf. Een lekker weg te lezen boeken en hij was dan ook binnen anderhalve dag uit.
 • Zomernacht. Eentje die al tijden op mijn iPad stond, maar in de vergetelheid was geraakt. Niet minder mooi, de tranen stroomden over mijn wangen. Over tienerliefde, schuldgevoel en moederliefde.
 • Afgesneden. Geen boek dat je direct voor het eten moet lezen, lijkensectie bevordert je smaak niet echt. Maar daar doorheen kijkend: een sterk plot, geweldige personages & boeiend vanaf de eerste pagina.
 • Het gerecht. Het debuutalbum van Inge Ipenburg, die naast een goede actrice ook nog eens echt blijkt te kunnen schrijven. Het boek was in één dag uit!
 • Rozengeur en zonneschijn. Fan van chicklit ben ik sinds ik jaaaaaren geleden de boeken van Jill Mansell ontdekte. Haar nieuwe boek, dat hier voor het weekend op de mat viel om te recenseren, las ik dan ook weer in één adem uit.

Gedaan!

Denk niet dat al mijn maanden zo vol zijn als deze, ik denk dat juni by far de drukste maand van het jaar was en misschien ook nu al de leukste maand van 2014.

 • De maand begon goed, we gingen wandelen met het broertje van Boaz. En wat was dat leuk! Een week later deden we de wandeling over met het hele nest, maar dat kon echt niet tippen aan die twee samen. Speelt ook wel mee dat hij de leukste baasjes heeft van de hele groep en dat het daar echt mee klikt. Binnenkort wil het baasje van Tommy Boaz leren zwemmen (dat vindt ‘ie eng). Ik ben benieuwd!
 • Ik had hem al zo’n vijf jaar niet gezien denk ik, middelbare schoolvriend Luuk. Nu kwam hij samen met zijn nieuwe vriendin BBQ-en. Aan gespreksstof geen tekort. Binnenkort een keer hun kant op. Dit keer maar geen vijf jaar wachten…
 • Ik ging voor het eerst van mijn leven alleen met mijn moeder op vakantie, zes dagen naar Kreta. Mocht je hebben gemist hoe dat was, lees dan alle blogposts over Kreta na.
 • Ons tweede weekendje weg als ‘gezinnetje’. Naar Drenthe, in Hof van Saksen. Deze luxe variant van Landal GreenParks stond al een paar jaar op mijn lijstje. En stelde niet teleur: hondvriendelijk, een luxe huisje, goede restaurants en een mooie omgeving om met de hond te wandelen (en een baggerhond terug te krijgen).
 • Met dertig kilo werd de kleine 3-deurs sportauto wat aan de kleine kant. We kochten dus een nieuwe auto. Vol luxe, maar wel enorm groot. Gelukkig, zoals beloofd, met parkeersensoren. Het is nog even wennen, maar wat een luxe vergeleken met ons sportautootje (die ik stiekem wel mis).
 • Finally ontmoette ik Tanja in het echt. Tanja ken ik al jaren oppervlakkig via Twitter, waar ik altijd om haar humor moest lachen. Sinds enige tijd schrijft ze voor Like & Love (it!) en wil graag veel van me leren, dus nodigde ik haar uit om langs te komen. De eerste keer moesten we cancellen vanwege haar tentamen-stress. De tweede keer ging wel door. Of ze veel heeft geleerd? Geen idee, maar gezellig was het wel. Ik zie vooraf: “Als ze maar half zo leuk is in het echt als online, dan is ze al super.” Ze blijkt in het echt nog leuker dan online.

Ai… en dat was dan nog niet eens alles wat ik deed. Ik had geweldige fotoshoots, ging naar een tof strandfeest van Sanoma, vierde mijn 13-jarige jubileum met Ferry, liet Boaz voor het eerst, per ongeluk, zwemmen (en dat vond hij niet leuk, ik des te leuker). Tja, life is good!

  4 comments

 1. Donna Luisa   •  

  Wat een leuke dingen heb je gezien, gelezen en gedaan! x

 2. Marjanne56   •  

  Wat een goed idee van je! een maandoverzicht.. ik ga kijken hoever ik kom. In juni niks op mijn blog gezet. Teveel Blog ontwijkend gedrag vertoond 😉 Leuke dingen lezen is altijd fijn!

 3. Wanda   •  

  Wat een leuk overzicht! Ook een lekker druk maandje!

 4. Estrella   •  

  Leuk artikel. De film Pay it Forward heb ik ook gezien, heel indrukwekkend en een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *