Been there, done that

Toegegeven: ik vermijd blogtags het liefst. Ik vind doorgaans dat het origineler kan. Maar als je dan een reistag voorbij ziet komen én je hebt het voornemen om elke zondag een reisblog te plaatsen… Tja, dan ga je toch overstag. Bij deze dus.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Qua aantal landen mag ik echt niet klagen, zeker niet door mijn werk. Even in willekeurige volgorde: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, IJsland, Tsjechië, Finland, Zwitserland, Luxemburg, Spanje, Portugal, Italië, Malta, Cyprus, Turkije, Egypte, Zuid-Afrika, Israël, Suriname, Thailand, Cambodja, Hongarije, Verenigde Staten, Vaticaanstad, Curaçao… En dan hopen dat ik er geen één vergeet.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?

Herinner je je mijn wishlist nog? Zoals het er nu naar uitziet hoop ik – en we moeten nog even sparen – dat we in 2015 richting Cuba gaan. Cuba wordt overigens op de voet gevolgd door Marokko.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Stiekem heb ik op mijn blog al best veel geschreven over vakantie. Check ook mijn blogpost over dé ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Deze ingrediënten zijn voor mij een must en eigenlijk maakt het dan niets uit waar ik ben. Al klinkt Thailand wel wat aantrekkelijker dan Nederland en Cuba ook wat leuker dan Rusland. Vind ik persoonlijk dan.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Zuid-Afrika! En ik zou heel graag Ferry willen laten kennismaken met Suriname én eens meer dan 14 uur tijd doorbrengen in Tel Aviv. Ook naar New York wil ik al graag terug. Maar dat zeg ik al vanaf het moment dat we daar vertrokken, en dat was in 2007…

Ben je weleens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Ja, in de beginjaren van Vakantie.nl. Helaas is er momenteel weinig tijd voor persreizen en zijn er belangrijkere focuspunten. Ik vind dat prima, het kost namelijk enorm veel tijd. En ik heb er al van genoten. Ik ging al naar Frankrijk, Israël, Malta, Cyprus, Zweden, Thailand, Cambodja, Suriname & IJsland voor het werk. Lucky me!

Ik heb me er wel vaak aan kunnen irriteren dat mensen dan zeiden: “Fijne vakantie”. Let wel, en denk dat genoeg bloglezers dit kunnen beamen, persreizen zijn geen straf, maar een vakantie is het zeker niet. Je hebt een vol programma, altijd minder tijd dan je zou willen op sommige plekken, je hebt soms reisgenoten die je echt niet liggen en je kunt je verhalen niet direct delen met iemand die dierbaar is.

Met wie ga je meestal op reis?

Eigenlijk altijd, op persreizen na, met Ferry. Dit jaar dan ook nog eens voor het eerst op vakantie met mijn moeder, naar Kreta.

Met wie zou je weleens op vakantie willen gaan?

Ik vind het nog best een opgave: op vakantie gaan met iemand anders dan je partner. Continue rekening met elkaar houden, de wensen van de ander aftasten: het vraagt nogal wat energie. En dat terwijl ontspannen vaak toch wel één van de hoofddoelen van een vakantie is. Maar met vriendinnetje Agaat of Debbie durf ik het wel aan!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Ferry zonder twijfel, Boaz doe ik er vast geen plezier mee. En heel veel boeken moeten ook mee. Ik ben geneigd mijn telefoon te zeggen, maar laat ik van onbewoond dan ook eens onbereikbaar maken. Zonnebrand is misschien wel handig om mee te nemen, anders ben ik binnen de kortste keren een gegrilde Laura.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Als je 4/5 dagen weg als vakantie rekent wel ja. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld een lang Paasweekend naar Zeeland geweest en een weekend naar Drenthe. Oh en op mijn 12e brachten we een summer from hell door in Nederland. Ik vermoed dat we de komende jaren wel vaker een tussendoor-vakantie in Nederland zullen doen, met Boaz wel zo gezellig. Maar de echte vakantie ga ik het liefst toch naar het buitenland. Omdat ik graag veel zie van de wereld.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Als je hier vaker leest, weet je dat sportiviteit niet echt in mijn genen zit. En dat ik het enorm snel koud heb. Duidelijk een zonvakantie dus. Ik ben overigens wel een keer op wintersport geweest, een persreis. Lag er geen sneeuw en de sneeuwkanonnen deden het niet. Bummer!

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Ik snap werkelijk niet hoe mensen één favoriet moment kunnen uitkiezen, ik heb zoveel verschillende unieke dingen meegemaakt op al die reizen. Hoe kun je daar uit kiezen? Ik zou zeggen: lees al mijn reis-posts na en ontdek alle hoogtepunten zelf. Ja, soms maak ik het mezelf graag makkelijk.

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Ik denk toch diezelfde summer from hell, al kan ik er nu ook wel met een glimlach op terug kijken. De vertraging op Londen toen we naar Florida gingen was op zijn zachtst gezegd ook niet leuk, maar hè, we kregen wel € 600,- p.p. terug, waarvan we geweldige momenten in Zuid-Afrika beleefden. Feitelijk heb ik gewoon niet echt drama-verhalen meegemaakt op vakantie. Zelfs het moment dat ik – in mijn nakie – werd achtervolgd door een zwerm horzels blijkt achteraf best grappig te zijn geweest.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Na twee korte vakanties in eigen land en een weekje Kreta met mijn moeder staat nu alleen Ibiza nog op de planning. Daar vliegen we in oktober met zijn tweetjes heen voor zes dagen.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Te primitieve reizen zijn niets voor mij. Ik wil een eigen kamer, een eigen badkamer en stromend water. Dat zijn echt musts en ja, dan vallen sommige bestemmingen al snel af. Ik zou daarnaast niet snel risico’s nemen en naar landen gaan waar veel onrust heerst. Voor de rest houd ik alle opties over.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien

Jemig, dit is toch een onmogelijke vraag voor iemand die zoveel reizen heeft gemaakt, privé als wel zakelijk. Zal ik maar gewoon een mooie collage plaatsen? Word je vast ook heel vrolijk van! En hoewel het een haast random selectie lijkt, heb ik er echt over nagedacht hoor. Foto’s vanaf 2008 tot nog toe, dus soms wisselende kwaliteit (ik schijn nogal gegroeid te zijn). Be prepared! 

2014-07-04_0001 2014-07-04_0002 2014-07-04_0003 2014-07-04_0004 2014-07-04_0005 2014-07-04_0006 2014-07-04_0007 2014-07-04_0008 2014-07-04_0009

  8 comments

 1. Kim   •  

  Prachtige foto’s!

 2. Paul   •  

  Toch een leuke tag. En ik ben wel jaloers op jouw landenlijstje. Zelf ga ik vaak weer terug naar landen die goed zijn bevallen en waar ik nog meer wil zien. Dat Noorwegen nog in het lijstje ontbreekt trouwens, dat is echt een aanrader…

 3. Laura   •     Author

  @ Paul; ik denk doordat dat komt dat ik niet te lang alleen natuur & rust aan kan 😉 IJsland was vier dagen, dus dat was prima. En tijdens onze rondreis Amerika wisselden we steden & natuur af. Voor wildlife wil ik wel een uitzondering maken, daar kan ik geen genoeg van krijgen.

 4. Wanda   •  

  Wat een heerlijke lijst van al bezochte landen joh! En ja, 1 vakantieherinnering en 1 foto… pfff, dat ga ik echt niet redden, elk jaar komen er weer zoveel mooie herinneringen en foto’s bij!

 5. LNNK   •  

  Haha ik hou ook helemaal niet van tags, maar heb deze ook klaar staan. Ik hou gewoon van reizen en lees daar graag over. Je hebt al gave dingen gedaan en de foto’s zijn weer prachtig!

 6. Marieke   •  

  Ohh di’s een leuke tag om te bewaren! En ohh je foto’s zijn zo cool! Wat heb je al een hoop gedaan. 🙂
  Zuid-Afrika wil ik ook heel graag eens heen!

 7. Marcella   •  

  Wat een heerlijk artikel, erg fijn om te lezen! Je hebt al veel prachtige landen gezien zeg, wauwwww! En Cuba volgend jaar, top! Gaan jullie in Marokko dan ook rondreizen?

 8. Laura   •     Author

  @ Marcella: als het budget mee zit, wordt het Cuba ja. Anders heb ik nog andere opties (daarover later meer.

  In Marokko wil ik graag naar Marrakech, maar ook de andere koningssteden én Chefchouen, het blauwe stadje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *