Throwback Thursday

Het is geen verkooppraatje naar klanten toe als ik zeg dat foto’s enorm kostbaar zijn. Dat zijn ze echt! Neem nu bijvoorbeeld mijn jeugdfoto’s die mijn vader een aantal jaren geleden allemaal inscande.

Ik blader ze echt niet elke dag door, het zijn teveel dvd’s. Maar ik heb wel een selectie op mijn iMac staan en ook op mijn telefoon. Ik vind het zalig om er doorheen te bladeren. Familie & vakantie; daar lijkt mijn jeugd uit te hebben bestaan als je deze selectie bekijkt. En sporten. Wat hebben we veel weekendjes doorgebracht langs de fietscrossbaan. Hoewel daar verrassend weinig foto’s van zijn. Waren we te druk?

Tijd voor een throwback thursday, zodat jullie eens zien hoe Laura tot haar 14e opgroeide en veranderde. Alleen de selectie maken vond ik al geweldig. Wat kreeg ik er een dikke glimlach van op mijn gezicht.

Alleen al Laura als baby. Ik was echt niet knap (zie je die deuken bij mijn slapen?), maar de foto bij mijn vader op mijn schoot is wel een van mijn favo’s. Of ik, al ietsje ouder, met blonde krullen in de zandbak in de achtertuin.

Fantastische vakantieherinneringen, hand-in-hand met mijn vader of op zijn buik liggend. Bruin, wat mij maar één keer echt is gelukt. Op mijn vaders schoot tijdens die ene zomer dat hij zijn baard liet staan. Flirtend met de obers, want dat deed ik altijd met oude mannen (zo ook de vertegenwoordigers bij mijn vader op de zaak). Met enorm grote zonnebril. Stiekem was ik al trendsetter!

Ook familiefoto’s zijn me dierbaar. Door omstandigheden zie ik mijn moeder’s kant niet meer en hoewel dat goed is, koester ik de foto’s. Met name die met mijn overleden neef Casper erop. Waren er daar maar meer van gemaakt… Dierbaar is ook de foto met mijn twee oma’s, waarvan er – lucky me – nog steeds één leeft. Over familiefoto’s gesproken: mijn favoriete familiefoto is die met mijn tante en oom. Tijdens hun bruiloft nu bijna 25 jaar geleden, toen ik de eer had om bruidsmeisje te zijn.

Ik kan nu zelfs lachen om de foto van de 12-jarige Laura met ontploft permanent, toen vond ik het iets minder leuk. Mijn vriendje van toen ik zes was, zie je er ook nog tussen. Jaren later zou ik hem weer zien, toen was ik niet zo lief… Had je niet van me verwacht hé?

2014-07-05_0013 2014-07-05_0014 2014-07-05_0015 2014-07-05_0016

  2 comments

  1. Marieke   •  

    Ahh, cute! Ik ben ook dol op jeugdfoto’s, vis er af en toe ook eentje uit de oude doos om in te scannen.

  2. Estrella   •  

    Wat leuk om te zien! Die foto met dat witte jurkje aan is heel schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *