Vakantie, de mooiste tijd van je leven?

Vakantie hoort de mooiste tijd van je leven te zijn. De passagiers van de MH17 dachten een mooie reis tegemoet te gaan…

Aanvankelijk stond er voor vandaag een blogpost met geluksmomenten gepland. Maar wat voelt dat fout, ik kan dat nu niet plaatsen. Terwijl er meer dan 170 Nederlanders om zijn gekomen. Terwijl er heel veel nabestaanden zijn die door een hel gaan. Terwijl de halve wereld zich bezig houdt met de vraag hoe doelbewust dit was, of dat het een rampzalige vergissing/fout was.

Gisteren waren we op weg naar strandbrasserie de Jutter. Ik was wat eerder van het werk weggegaan om nog wat zon te pakken. Om ons eigen vakantiegevoel te creëren. En dan hoor je dat een vlucht vanaf Amsterdam naar Maleisië is gecrasht, vermoedelijk neergeschoten. Geen Nederlandse maatschappij, maar werkzaam binnen de reismedia weet ik al geen ander hoeveel mensen met Malaysia Airlines vliegen.

Een Nederlandse ramp, waar dat het niet op eigen bodem plaats vond. Het voelt als een ver-van-je-bed-show en toch zo dichtbij. En het komt steeds dichterbij. Malaysia Airlines voerde deze vlucht samen met KLM uit, onze nationale trots als het aan komt op de luchtvaart.

Maar het komt ook dichterbij als je het verhaal leest van Cor Pan, die voor de vlucht een foto plaatste van het vliegtuig met de tekst ‘Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij eruit’. Of als je leest over de wielrenner die voor de 2e keer een rampvlucht van Malaysia Airlines toch net niet boekte…

Ik vermoed dat er de komende dagen nog meer persoonlijke verhalen naar voren komen. Nog meer verhalen, nog meer namen, nog meer gezichten. De ver-van-mijn-bed-show komt daarmee steeds dichterbij. En dan hebben we het nog niet eens over alle nasleep van de oorzaak en het ‘gevecht’ tussen Oekraïne en Rusland.

Misschien moet ik me maar een paar dagen afsluiten van het nieuws, zodat mijn hoofd niet overloaded raakt van alle drama die het opzuigt… Dit is toch niet te bevatten?

  6 comments

 1. Juudith   •  

  bahh krijg er de rillingen van! zo bizar en onvoorstelbaar

 2. Borg   •  

  Ik moest ook de hele tijd denken aan die foto van Cor Pan. Zo wrang. En nu aan de aids experts die naar dat congres in Australië gingen. Een groot verlies voor de strijd tegen aids/hiv.

 3. Laura   •     Author

  @ Borg: die had ik nog gemist. Waar ik gisteren al het nieuws volgde via liveblogs tijdens het etentje en later op tv, merk ik dat ik me nu even afzijdig houd.

 4. Irma   •  

  Dit is inderdaad écht niet te bevatten.. Zucht..

 5. Marcella   •  

  Het is bizar en niet te bevatten. Zo heftig. Ik volg niet alles, maar krijg alsnog veel mee. Wat een gedoe nu ook weer, mogen we nog geen onderzoek doen. Een regelrechte nachtmerrie voor nabestaanden.

 6. Lisa   •  

  Het is inderdaad verschrikkelijk wat er is gebeurt. Zeker omdat de mensen die het hebben veroorzaakt niet eens hun schuld en spijt tonen! Harteloos… maar het is nu eenmaal gebeurt. Tijd zal het helen en iedereen wenst hun families en vrienden veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *