Haal meer uit jouw vakantiefoto’s

Mijn twee grootste passies: reizen & fotografie. En wat zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden voor mij. Een vakantie is niet compleet zonder mooie vakantiefoto’s achteraf. Herkenbaar? Speciaal voor jou op deze Travel Sunday tips om nog meer uit je vakantiefoto’s te halen.

Hoe maak ik de mooiste vakantiefoto’s?

Na het publiceren (hier en op Facebook) kreeg ik veel reacties op mijn Kreta-foto’s. Hoe doe ik dat, met welke lens, heb ik tips. Het is onmogelijk om iemand in een korte tijd uit te leggen hoe ik tot mijn reisfoto’s komt. Het heeft me heel wat jaren oefenen (en investeren in materiaal, maar echt, het is niet alleen de camera) gekost om op dit punt te komen. Uitleggen, technisch gesproken, is daarnaast niet mijn beste kant. Ik ben een selfmade photographer, ik heb geen Fotovakschool gedaan. Mijn technische kennis gaat dus wat minder diep. Dus ik houd de tips basic.

Schermafbeelding 2014-07-18 om 12.39.35Wil jij ook basic tips? Gisteren viel bij mij het praktische handboekje De beste fotografietips van Lonely Planet op de deurmat. Ik had het zelf kunnen betekenen: een compacte gids, met 45 basistips om het meeste uit jouw vakantiefoto’s te halen. Enorm laagdrempelig, mét handige voorbeelden. En met 10 gouden regels die je het beste nog even voor elke vakantie kunt doornemen als opfrisser.

Je bestelt deze handige gids voor slechts € 9,99 op Bol.com. Of probeer hem te winnen op Perfectportret.nl.

Laat je foto’s professioneel afdrukken

Als je als fotograaf digitale bestanden levert aan je klant, zoals ik, dan neem je een ‘risico’. Je weet niet waar mensen je foto’s laten afdrukken en je weet al helemaal niet wat deze fotoservices met jouw zo zorgvuldig opgeleverde bestand doen. En het kan dus gebeuren dat ik bij familie, vrienden of kennissen kom die voor goedkope afdrukken hebben gekozen en dat ik denk: “WTF is er met mijn foto gebeurt?”. Maar ik snap het, foto’s via de fotograaf (die het weer bij een vaklaboratorium bestelt) zijn gewoon een stuk duurder. Ook ik kan het niet zo goedkoop aanbieden als de HEMA, om maar een voorbeeld te noemen. Alleen al vanwege de tijd die er in zit…

Toch vond ik dat het anders kon. Het liefst zie ik namelijk dat iedereen wel een goede afdruk aan de muur heeft hangen. Zonder dat ze daarmee meteen blut zijn uiteraard. Voor Perfect Portret ging ik dan ook op zoek naar een service waarbij mijn klanten hun digitale bestanden konden gebruiken om zelf professionele afdrukken te bestellen tegen een normale prijs. Niet zo goedkoop als de goedkope, maar matige, online services. Dat is namelijk echt niet haalbaar. Maar € 0,62 voor een afdruk van 10 x 15 cm gedrukt bij een vaklaboratorium is meer dan voordelig.

Deze service bied ik sinds kort aan mijn klanten, maar ook jij kunt er gebruik van maken voor je vakantiefoto’s. Of andere foto’s. Zo vaak als je wilt en zoveel als je wilt. Hoe? Ga naar de speciale pagina op Perfect Portret en upload je foto’s. Daarna kun je zelf kiezen uit alle producten. En dat zijn dus niet alleen afdrukken, maar ook foto-albums, hoesjes voor je telefoon, foto’s op hout, canvassen en meer.

Laat je het even weten als je gebruik gaat maken van bovenstaande service. Ik ben benieuwd wat er binnenkort bij jou aan de muur hangt. Ondertussen ga ik dan nu ein-de-lijk mijn foto-album van Zuid-Afrika maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *