Juli: gezien, gelezen, gedaan

Na een toffe maand als juni bleek juli een matige maand. Wel eindelijk tijd voor veel ontspanning en rust in de agenda. Maar een wat minder veelzijdig maandoverzicht. Sorry! In augustus ga ik weer heel hard mijn best doen!

Gezien!

Goede tijden, Slechte tijden houdt zomerstop en voetbal domineerde de eerste helft van juli alle televisiezenders. Geen nood aan de man, lang leve Netflix. Sinds begin juli hebben we een abonnement en eerlijk is eerlijk: mijn productiviteit lijdt eronder. Ging ik voorheen ‘s avonds nog even bloggen voor Like & Love (it!) of mijn administratie bijwerken, nu ga ik Pretty Little Liars kijken.

Inmiddels ben ik minimaal 50 afleveringen verder en ik heb bewondering voor de schrijvers. Hoe kun je zoveel afleveringen (ik ben pas bij het begin van seizoen 4 en in Amerika zijn ze nu bezig met seizoen 5) over één plot maken? En dat je dan ook nog de kijker blijft boeien en deze zover weet te krijgen alle afleveringen te gaan kijken omdat hij of zij wil weten wie de mysterieuze A is. Na ja, en ook een beetje omdat Caleb wel appetijtelijk is om naar te kijken.

Je hoort het: al mijn tijd ging in deze serie zitten. Op wat films na die Ferry en ik uitzochten. Maar heel eerlijk, deze maand kozen we ze niet zo goed uit. Ze zijn het vermelden niet waard.

Gelezen!

 • Als bruidsfotograaf moest ik het boek Een prachtige dag gewoon lezen. Twee families komen samen voor een zomerbruiloft in Nantucket. Alles is tot in de puntjes gepland door de overleden moeder van de bruid, die een notitieboekje achterliet met tips, plannen en ideeën voor de bruiloft van Jenna, haar jongste dochter. Alles moet op zijn plek vallen op deze feestelijke dag. Maar wordt deze dag wel zo feestelijk?
 • Een praktische reisfotografiegids van Lonely Planet, welke je nu kunt winnen bij Perfect Portret.
 • Marian Keyes, een van de koninginnen van chicklit, is terug met weer zo’n leuk boek: Al ga je op je kop staan. Met wederom haar bekende mix van humor, originaliteit en toch ook een stukje diepgang die je niet bij alle chicklits vindt.
 • Heerlijk Parijs. Deze unieke reisgids vol lekkere adresjes is een aanrader als je binnenkort naar de Franse hoofdstad gaat.

Gedaan!

 • Vorig jaar fotografeerde ik de geweldige bruiloft van Williane & Bart, en nu was het tijd voor de bruiloft van Bart’s beste vriend. Oude bekenden & weer zo’n geweldig paar. Wil je een voorproefje? Check dan de Facebook-pagina van Foto van jouw bruiloft.
 • Als we in oktober naar Ibiza gaan, gaat Boaz naar het pension. Natuurlijk niet zonder proef te hebben gedraaid. En dus konden wij een weekendje doorbrengen in Bergen. Weer eens in een designhotel, waar je met hond eigenlijk nooit welkom bent. Nu kon het dus wel! Alles hierover in de volgende aflevering van Travel Sunday.
 • Ik voelde me verdrietig vanwege de #MH17. Ik las verhalen over de bijna 200 Nederlanders die omkwamen. Allemaal kregen ze een gezicht. Ik huilde bij de uitzending tijdens de Dag van Nationale Rouw. Ik verbaasde me over hoe snel en veel men oordeelt op Twitter. Over mensen met korte broeken, over de mensen in Oekraïne, over het gebruik van mobieltjes, over ramp-toerisme, over te weinig daadkracht van Rutte. Ik weiger te oordelen op een harde manier, zoals hier soms wordt gedaan.
 • Ik maakte een besluit: binnenkort is Foto van jouw huisdier niet meer, het krijgt een plekje op Perfect Portret. Puur omdat het maar zo’n klein onderdeel van alles is, dat het zonde is een aparte website er voor te houden. Ik rond nog een laatste opdracht af en dan gaat de knop om.
 • Ik testte de service van Travel Diaries voor Like & Love (it!). Een erg tof concept dat laat jouw online reisdagboek na de vakantie zo op de mat vallen. Ik ben kritisch met kwaliteit, omdat ik zelf met vaklabs werk, maar deze kwaliteit is voor de prijs (v.a. € 16,60) zeker goed te noemen.
 • Ik trof na een werkdag een doodziek hondje aan in zijn bench, terwijl hij diezelfde dag nog vrolijk rond huppelde bij de opvang. Darminfectie. Gelukkig is hij inmiddels weer wat levendiger. Hopen dat de stijgende lijn voortzet, want maandag brak mijn ‘moederhart’ even.

Heb jij leuke dingen gedaan deze maand? En wat staat er op de planning voor augustus?

Fotografie: Sonja Langford, via Unsplash

  3 comments

 1. Wilmke   •  

  PLL, ik moet er nog steeds aan beginnen. De eerste afleveringen kwam ik er zo moeilijk doorheen.. Thanks trouwens voor het spammen van je blog. X

 2. Paul   •  

  Een mooi lijstje, met een zwart randje. Pretty Little Liars heb ik van gehoord maar nog nooit gezien. Ik strand momenteel telkens in het tweede of derde seizoen van series (zoals Gossip Girl, Vampire Diaries en Breaking Bad) omdat het alsmaar voortkabbelt en meer van hetzelfde is… jammer is dat.

 3. Estrella   •  

  Dat klinkt als een leuke en volle agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *