Hoe een weekendje weg als vakantie voelde

Als ik Ferry ergens blij mee maak, dan is het een overnachting in een modern, luxe designhotel. Sinds we Boaz hebben komt het daar te weinig van. Honden niet toegestaan. Maar afgelopen weekend grepen we de mogelijkheid met beide handen aan.

Als we in oktober een week naar Ibiza gaan, gaat Boaz naar het pension. En hoewel het een übermakkelijke hond is, vonden we het toch wel handig als hij een keer was wezen proef draaien. Wetende dat het eerder goed is gegaan, ga ik toch iets relaxter op vakantie. Afgelopen weekend hadden we ingepland als testweekend. Een goede gelegenheid om op zoek te gaan naar een goed hotel.

Dicht bij het vuur

“Jij weet altijd de goede adresjes te vinden”, zegt Ferry als we zaterdag in de zon op het terras van het hotel zit, “maar ja, je zit dicht bij het vuur.” Ja, voor Vakantie.nl selecteer ik regelmatig de leukste adresjes in binnen- en buitenland. En mijn wishlist van hotels wordt met de dag langer. Het Blooming Hotel in Bergen (ook via Vakantie.nl boekbaar) was één van de hotels op deze lange lijst. En ergens in mei boekte ik dan ook als verrassing voor Ferry een luxe kamer. Hij wist dat we weggingen, maar waarheen…? Stiekem verklapte ik hem al een en ander, ik kan dingen niet zo goed geheim houden. “Ik heb nog tips van N. gekregen voor Alkmaar.” “Oh, we zitten dus in de buurt van Alkmaar”. Oeps!

Dagje Alkmaar

Aanvankelijk was het plan dat we zaterdag vroeg op pad zouden gaan. Tropisch weer kan leiden tot files en gebrek aan parkeerplaatsen aan de kust en dat wilde ik voor zijn (“Waarom moeten we zo achterlijk vroeg weg?”, vroeg meneer nog). Maar een dagje aan het strand van Bergen aan Zee zat er niet echt in. Er was regen & onweer op komst. Ik gooide de plannen om: een dagje winkelen in Alkmaar. Na rustig opstaan, het huis nog even stofzuigen (dit keer geen hond die meteen weer overal zijn haren losliet, die was vrijdagavond al weggebracht) gingen we op pad. De zon brak door en heel eerlijk: die lange broek was stiekem te warm. Maar dat mocht de pret niet drukken! We kochten nieuwe schoenen (ik ben verliefd op mijn cognackleurige schoenen) en wat nieuwe t-shirts voor Ferry, we verbaasden ons over de vele Loom-kraampjes op de markt, dronken wat lekkers op een binnenhofje…

En toen was het tijd voor lunch. Via een vroegere vriendin kreeg Ferry Mojo’s (aan het Waagplein) als tip. De borrelkaart stond vol lekkernijen en al snel hadden we een grote schaal met brood en zeven dips, yakatori-spiesjes en de zaligste biefstuk voor ons neus staan. Vergezeld van een mojito voor Lautje. Dat kan best om 13.00 uur toch? Het personeel had iets vriendelijker kunnen zijn naar klanten én naar elkaar, maar onze pret werd er niet minder van. Het eten was zalig en mensen kijken blijft geweldig.

2014-07-29_0001

Kennismaking met Blooming

Na de calorieën er nog even in de binnenstad van Alkmaar te hebben geprobeerd af te lopen (mislukt), was het tijd om naar Bergen te vertrekken. Ferry wist de naam van het hotel al (slim Lau, een plaatje van Google laten zien en dan bovenin nog de zoekopdracht hebben staan), maar had zich ingehouden het hotel op internet op te zoeken. Nieuwsgierigheid zit niet in zijn aard.

Van buiten lijkt het hotel misschien niet eens zo bijzonder: “Laura, je zei toch dat het een designhotel was?”. Eenmaal in de hal bleek dat inderdaad het geval. Mooie kleurrijke meubels, strakke lijnen. En de kamer? Clean op een mooie manier, een ultra-relaxte badkamer, een giga-bed. Met uitzicht op het duin-bosgebied. Of als je een andere kamer hebt op de binnenvijver. Maar hoe mooi de kamer ook was, binnen blijven hangen zou zonde zijn: te mooi weer! En dus vleiden we ons zelf neer aan diezelfde binnenvijver. Met boekje, biertje voor Ferry, frisdrank voor mij en bitterballen. Zo zaten we drie uur lang te genieten. Van mijn boek kwam niet veel van terecht, want we waren vooral aan het praten, en keten.

2014-07-29_0002

Culinair genieten in Vigor

Voor de avond had ik gereserveerd in restaurant Vigor, dat op de eerste verdieping van het hotel zat. Half op het balkon zittend genoten we van de laatste zonnestralen en god-de-lijk eten. Geen moment spijt van het feit dat ik voor dit restaurant had gekozen i.p.v. ergens in Bergen. Er stond namelijk witte chocoladefudge op de kaart. Make my day! Nog bijna voor ik mijn hoofdgerecht had, had ik het dessert al gereserveerd. Ik heb namelijk al-tijd de pech dat ik mij de hele avond verheug op een specifiek dessert en dat deze dan net op blijkt te zijn. Dat zou mij met de chocoladefudge niet gebeuren.

Maar eerst was het tijd voor een voor-voorgerecht. Italiaanse hammetjes voor Ferry, waar ik zowaar van mee genoot. Daarna werd de bisque (kreeftensoep) voor Ferry geserveerd en voor mij huisgerookte zalm. De runderhaas met spek die ik als hoofdgerecht had, was om je vingers bij af te likken, en Ferry’s tonijn eveneens. Inmiddels vreesde Ferry wel voor hoofdpijn de volgende dag: bier op het terras, wijn bij het eten. Misschien iets teveel…? Het mocht de pret niet drukken. De chocoladefudge was geweldig, misschien een beetje te weinig voor een chocoholic als ik.

Na het eten probeerde we nog even vanuit bed Orange is the new black op de iPad te kijken. Maar we waren te rozig, te moe en verzadigd. Tijd voor het mega-kingsize bad met cocomat.

2014-07-29_0003

Uitwaaien aan het strand van Bergen aan Zee

Zondag stonden we redelijk op tijd op om te genieten van een vroeg ontbijt. Met het lekkerste verse brood, schattige gebakken eitjes en verse jus. Ergens zit je maag dan vol, maar zonde is het wel als je al dat lekkers ziet. Na het ontbijt en uitchecken slikte ik even bij het zien van de rekening, maar die was ik snel vergeten onder het mom van ‘Je leeft maar één keer en het eind van de maand zien we het wel weer’. Ik vleide me in de lounge met mijn iPadje voor een aflevering Pretty Little Liars, terwijl Ferry nog even onder handen werd genomen door de masseuse. En toen was het toch echt tijd om Blooming te verlaten. Hier komen we zeker nog eens terug!

Volgende bestemming: het strand van Bergen aan Zee. Waar Ferry eerst nog vertwijfeld vroeg of hij zijn vest mee moest nemen, stonden we even later in korte en opgerolde broek met blote voeten in de branding. Zon, zon, zon! Die ook rustig bleef schijnen toen we bij Strandpaviljoen Noord onze lunch bestelden. Het broodje carpaccio met truffelmayonaise was eerder een broodje truffelmayonaise met carpaccio. Overdaad schaadt. Zonde, want ik proef graag ook nog of er goede carpaccio op mijn brood ligt. Maar goed… de zon en ambiance maakte een hoop goed.

Na de lunch doken we nog even Bergen in. We waren er al doorheen gereden en ik had leuke winkeltjes gezien. Daarnaast had een van mijn mede-Instagrammers mij PT Post als tip gegeven, een leuke conceptstore naast de ruïne van Bergen. Leuk was hij zeker. Ik kwam naar buiten met kekke tijger-instappers, die zelfs Ferry enorm gaaf vond. Bij Stadspaviljoen Noord (de winkel van eerder genoemde strandtent) liep ik naar buiten met een reversable leren tas. Erg slecht voor je portemonnee zo’n weekendje weg.

2014-07-29_0004

Onderweg naar huis vielen mijn ogen af en toe dicht. Rozig. Vakantiegevoel. “Kunnen we dit niet vaker doen als Boaz het leuk heeft gehad bij het pension?”, vroeg ik Ferry, die mij alleen maar met een dikke glimlach aan keek. Een duidelijk antwoord.

P.S. Boaz leek het prima naar zijn zin te hebben gehad. Zeker voor herhaling vatbaar dus. Nu eerst even sparen.

  3 comments

  1. Bianca   •  

    Ik snap helemaal dat het als vakantie voelde! Citytrip, strand, eten zit er allemaal in! Fijn dat Boaz het pension ook fijn vond!

  2. Sas   •  

    Heerlijk. Ziet er erg als genieten uit… Ik heb het toen ook gehad met een weekendje weg dat het voelt of je echt op vakantie bent. Dat zijn de fijnste…

  3. Wanda   •  

    Heerlijk, zo’n nachtje weg! Als wij het doen, heb ik ook altijd het idee heel lang weg te zijn geweest. Komt misschien omdat je in korte tijd best wel veel dingen doet in een totaal andere omgeving…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *