Travel wishlist: Cuba vs Toscane

Niets fijner dan vakantieplannen maken. En ook al hebben we Ibiza nog in het vooruitzicht, mijn hersenen kraken zich al weer rot over een vakantiebestemming voor volgend jaar. De strijd lijkt nu tussen Cuba & Toscane te gaan.

Waarom Cuba?

Duidelijk nummer 1 op onze vakantiewishlist. Ik zie de meest geweldige foto’s voorbij komen van dit land in Midden-Amerika. Tel daarbij op de aantrekkingskracht van steden als Havana en de vele witte paradijselijke stranden en ik ben om. Oh, en had ik al verteld dat de mensen daar zoooo fotogeniek zijn. Ik zie mezelf daar wel twee tot drie weken met mijn cameragear sleuren. Tussen de mojito’s door. Want mijn lievelingsdrankje komt dus ook uit Cuba. De sigaren zal ik overigens links laten liggen, al zullen we de tabaksvelden dan wel bezoeken. Als het Cuba wordt…

Er is namelijk één groot probleem: geld. Dat klinkt best dramatisch voor DINKY’s en zo dramatisch is het ook niet. Alleen je kunt je geld maar één keer uitgeven en met de aanschaf van onze super-duper nieuwe auto is dat spaarpotje flink geslonken. De vraag is even hoe snel deze weer opgefleurd is. Meestal gaat dat sneller dan verwacht (want zou die auto niet pas in 2015 komen?), maar om daar nu standaard vanuit te gaan in een tijd van crisis. Niet verstandig.

Toscane als alternatief

Twee weken geleden werd ik er aan herinnerd dat ook Europa enorm mooie plekken heeft (weg duur vliegticket!), waarvan er al één heel lang op mijn wishlist staat. Wat zou ik graag – en dank Toscaanse bruiloft voor de reminder – drie weken rondreizen in dit gebied en in kleinschalige bed & breakfasts verblijven. Oh en dat rondreizen natuurlijk het liefst in een oude mini.

Tijdens het kijken van de Toscaanse bruiloft – die voorspelbaar was, maar dat mag bij een feelgood movie van eigen bodem, tel daarbij op Jan Kooijman en je vermaakt je twee uur lang prima – zag ik de films volledig in foto’s. Wat zou ik daar een mooie fotoserie kunnen maken, terwijl we genieten van misschien wel de meest verse ingrediënten van Europa.

En dus zijn we er nog steeds niet uit. En ook niet over welke vakantieperiode we gaan aanvragen bij Ferry’s werk. We hebben nog tot november om dat laatste uit te dokteren. Wie helpt ons een keuze te maken? (of ons van Cuba en Toscane af te brengen bij betere opties)

Fotografie: Flickr | Y. Becart

  3 comments

 1. Annegien   •  

  Toscane!! Met San Gimignano, Montecatini Terme, Elba, ook nog langs Cinque Terre, en als je toch in Italië bent (maar niet hoogzomer): Pompeii.
  Op mijn wishlist staat Corsica heel hoog, ook wel iets voor jullie denk ik!

 2. Bianca   •  

  Moeilijke keuze! Zelf ben ik daar allebei nog niet geweest, maar ik zou nog wel naar Toscane willen x

 3. Marieke   •  

  Toscane!!! Echt, zo prachtig. Onlangs nog vier dagen geweest, maar dat was natuurlijk veel te kort. Maar ja, ik heb nu eenmaal een enorrrme zwak voor Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *