Waarom ik zo blij word van reizen

Huisje, boompje, beestje: zo zouden mensen mij tien jaar geleden hebben omschreven. Enorm verknocht aan thuis zijn, een burgerlijk leven met man en toen nog alleen konijn. Redelijk mainstream. Tot ik besloot meer te gaan reizen, privé en voor het werk.

Ik zette ook nog een eigen bedrijf op, naast mijn baan. Ik was niet langer alleen een deel van een koppel, ik was een individu die ging voor persoonlijke groei. Waar vriendinnen nog net niet het ene na het andere kind uitpoepte (waar overigens niets mis mee is), bleef (en blijf) ik freewheelen. De dingen doen waar ik zo blij van word, voor mezelf kiezen (wat ik echt niet altijd deed).

Een van de dingen waar ik enorm blij van word, is reizen. Ik leef in geluksmomentjes, zoals mijn blog ook wel bewijst, en op reis beleef ik nog net wat meer geluksmomentjes. Dat is intensief leven tot de max. Om jullie aan te steken met – of mee te laten genieten van – mijn reispassie, zet ik de geluksmomentjes die ik tijdens het reizen ervaar op een rij. Zo moet je toch wel van reizen houden?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Met blote voeten door de branding lopen geluksmomenten Geen wekker hoeven te zetten geluksmomenten Qualitytime met Ferry geluksmomenten Geen werkverplichtingen geluksmomenten Zonsondergangen in nieuwe landen geluksmomenten Mojito’s die net wat lekkerder smaken in een tropische omgeving geluksmomenten Het contact met locals geluksmomenten Weg tijdsbesef, wat maakt het nu uit of het maandag, donderdag of zondag is? geluksmomenten

Koude douches na een dag op het strand aan het zwembad geluksmomenten Elke dag ijs geluksmomenten De geur van aftersun geluksmomenten Tijd om veel boeken te lezen geluksmomenten Onder alleen een laken slapen, omdat meer te warm is: het ultieme vakantiegevoel geluksmomenten Het gevoel dat mind your step je geeft op Schiphol (ja, zelfs als je vliegangst hebt) geluksmomenten De charme van vreemde valuta geluksmomenten Dat je je bikini ziet zitten, ook als je hem niet aan hebt geluksmomenten

Elke avond uit eten, op nieuwe plekken geluksmomenten Andere culturen leren kennen geluksmomenten Samen nieuwe, dierbare herinneringen toevoegen aan je leven geluksmomenten Qualitytime met mijn camera geluksmomenten Geen werkstress geluksmomenten Dagdromen over de volgende bestemming geluksmomenten Heel veel zomerjurkjes dragen geluksmomenten Nieuwe plekken aan je lange lijst toevoegen geluksmomenten Inspiratie op doen voor Vakantie.nl geluksmomenten

En tot slot een quote die voor mij alles overkoepeld en mijn reispassie weergeeft:

The world is a book and those who never travel read only one page.St. Augustine, 354-430

Hoeveel redenen kun jij nog bedenken om op vakantie te gaan en wat zijn voor jou typische vakantie-geluksmomentjes?

  8 comments

 1. Donna Luisa   •  

  Dit zijn inderdaad echt die geluksmomenten als je op reis bent! Zo leuk!

 2. Kim   •  

  Leuk artikel! Ik vind het ook super leuk om op reis te gaan!

 3. Wanda   •  

  Vakantie is voor mij gewoon de ultieme vorm van ontspannen en genieten in gezelschap van vriendlief!

 4. Laura   •  

  Haha, ik ben absoluut geen reiziger. Misschien ooit nog, maar nu totaal niet 🙂 Wel mooie momenten die je opschijft!

 5. Lisa   •  

  Grappig dat dat nog zo kan veranderen 🙂 Ik vind je geluksmomentjes erg treffend. Ik vind het vooral inderdaad heel fijn om niet te weten wat voor dag het is. Het maakt ook echt niets uit dan 🙂

 6. Sas   •  

  Oh dit lijkt me allemaal heerlijk!

 7. Marcella   •  

  Nu heb ik reiskriebels, fijne blog Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *