Vervelen is niet nodig!

Oké, misschien is het niet gezond om een to do lijst te hebben die onuitputtelijk lijkt te zijn (zoals de mijne), maar vervelen zal ik me niet snel. In tegenstelling tot andere mensen, als ik het soms mag geloven. Die mensen help ik graag op weg.

Geef mij een heel weekend alleen thuis zonder afspraken en ik vermaak me prima. Als mijn collega’s na het weekend vragen hoe het was, zeg ik standaard “Te kort”. Op de vraag waar ik dan zo druk mee was, heb ik niet echt een antwoord. Gewoon, van alles in en om het huis. Meestal op mijn laptop.

Verveel jij je wel snel? Ik help je met een willekeurig lijstje op weg:

 • Ga Drop Dead Diva kijken. Nu ik met Pretty Little Liars helemaal bij ben, moet ik elke keer twee weken wachten. Het was dus tijd voor een nieuwe serie. Deze is meteen goed voor je buikspieren, lachen verzekerd!
 • Veel verjaardagen de komende tijd? Kom eens neuzen op Like & Love (it!), genoeg cadeau ideeën. Ook leuk om alvast je verlanglijstje voor de feestdagen aan te leggen. Liever te vroeg dan te laat.
 • Pak een boek! Geen boeken meer op voorraad, check mijn boekenkast eens voor ideeën. Ik moet de boekenkast trouwens snel eens bijwerken. Maar jij die to do lijst van mij…
 • De zomer is bijna afgelopen, tijd om alvast een inventarisatie te doen van je najaars- en wintergarderobe. Breng naar de Kringloop wat je toch niet meer gaat dragen & ga shoppen voor alles dat nog ontbreekt. Dat laatste is toch geen straf?
 • Zet de oven aan & bak een cake. Staat hier ook nog op de planning, kreeg namelijk een mix voor stroopwafelcake opgestuurd door Koopmans. Toch maar eens testen!
 • Pak je camera (of dat nu een compact is of een SLR) en fiets je eigen wijk of stad door. Leg die eens vast! (ja, moet ik ook eens doen)
 • Consequent teveel tijd over & dol op schrijven? Sluit je aan bij het redactie-team van Like & Love (it!), ik ben nog op zoek naar schrijvers.
 • Ga weer eens op visite bij je oma/buurvrouw/tante die je veel te weinig ziet.
 • Ruim al je kasten uit & kijk wat je op Marktplaats kan zetten. Wie weet word je dan eens rijk!
 • Begin een (willekeurig) bedrijf naast je fulltime baan. Altijd to do lijsten, ik kan het weten.
 • Geef je website een metamorfose. Je bent vast wel wat uurtjes zoet met al die PHP- en CSS-codes.
 • Dol op Oreo’s? Met deze negen Oreo-recepten ben je zo weer wat uurtjes verder. En dat is dan alleen nog voor het maken. Daarna kun je lekker lang smullen.

Wat denk je, zul je je nu nog snel vervelen tijdens de gure weekenden die we dit jaar ongetwijfeld nog veel zullen krijgen?

  4 comments

 1. Paul   •  

  Ik verveel me nooit. Heb altijd te weinig tijd… Maar leuke tips.

 2. Wanda   •  

  Leuke tips! Alleen zal ik ze weinig hoeven te gebruiken want als ik me 3 keer in het jaar verveel is het al heel wat… Altijd wel wat te doen in huis en anders ontdek ik wel weer van alles op het internet, of inderdaad heerlijk lezen of films kijken of gewoon spontaan iets met vrienden afspreken. Nee, verveling ken ik gelukkig niet en ja, ook mijn weekend, tegenwoordig bestaande uit 3 dagen, is altijd te kort!

 3. Irene   •  

  Soms waag ik ‘t om me stierlijk te vervelen. Binnen no time kom ik dan met de creatiefste oplossingen. Het is dus soms wel eens goed…

 4. Benthe   •  

  Aan het begin van een vakantie verveel ik me vaak.. Dan moet ik zo hard wennen aan niks doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *