augustus

Augustus: gezien, gelezen, gedaan

Qua weer mag het voor mij eeuwig zomer blijven, maar stiekem ben ik blij dat we de zomermaanden achter de rug hebben. Waarom?

Op werk is augustus de maand van de businessplannen van volgend jaar, way to busy. En Ferry en ik zijn eraan gewend dat we de zomermaanden een beetje langs elkaar heen leven omdat hij dan extra veel werkt wegens vakantievierende collega’s (waar hij later goed voor gecompenseerd wordt).

Nu september is begonnen, komt er weer wat rust in de tent. En misschien ook weer ruimte voor wat extra leuke weekendplannen, want die waren deze maand erg karig. Evenals de tijd die ik overhield om films te kijken, of te lezen.

Gezien!

 • Schot voor open doel: Pretty Little Liars. Inmiddels ben ik bij tot de laatste aflevering en nu moet ik elke keer een week wachten. Wel beter voor mijn productiviteit.
 • Althans, dat dacht ik. Totdat ik Drop Dead Diva ontdekte. Een hilarische serie over een oppervlakkig, superslank model wiens ziel na een auto-ongeval in het lichaam van een advocate met overgewicht terecht komt.

Gelezen!

Wow, ondanks mijn Netflix-verslaving heb ik zowaar weer eens een boek gelezen deze maand. De laatste dagen van Amelia is het aangrijpende verhaal van een moeder die haar dochter verliest door zelfmoord. Als het zelfmoord was… Via diverse social media, de vriendinnetjes van haar dochter en de verhalen van leraren hoopt ze achter de waarheid te komen.

Gekocht!

Collega A. noemt me shopverslaafd. Verslaafd? Na ja, in elk geval impulsief met aankopen. En als DINKY kun je je ook wel iets permitteren. Nu de spaarrekening geslonken is, en er een paar fikse rekeningen aankomen, moet ik mezelf wel een beetje in de hand houden. Toch lijkt het me leuk om jullie ook hier een kijkje in te geven!

 • Ik heb de neiging snel te weinig te drinken en zeg al weken dat ik eens een hervulbare fles op het werk neer moet zetten. Ik stuitte via een mede-blogger op deze te coole waterflessen.
 • Ferry was jarig. Tijd voor een cadeautje! En aangezien hij al een half jaar om dit horloge vroeg, streek ik mijn hand maar over het hart.
 • Ik heb deze maand mijn eerste bootcamp-les gevolgd (daarover later vast nog een uitgebreide post) en nu ik dat elke week wil gaan doen, moest er wel een goede outfit komen. Nu ben ik blut. Sportschoenen, broek, shirt, sportbeha, KASSA!
 • Goede basic stukken in je kleerkast zijn een must. Op de valreep van de maand augustus kocht ik eindelijk een fabulous zwarte skinny jeans.

Gedaan!

 • Annemarie gaat een nieuwe carrière starten, als weddingplanner. Tijd voor mooie foto’s op haar website. Ze is erg kritisch en dat maakte de fotoshoot tot een leuke uitdaging. Zie hier het resultaat. Naast deze fotoshoot had ik ook nog een toffe loveshoot, een gezinsshoot op het strand, een gezinsshoot op de hei, een fotoshoot van twee prachtige zusjes en zette ik Juno & Boaz wederom samen op de foto. Oh en twee onwijs schattige puppy’s die we tegenkwamen tijdens het wandelen.
 • Oma werd 85 en we gingen uit eten. Het restaurant was zo fout als wat, ik heb amper wat gegeten, maar oma was blij. En dat is het belangrijkste, want oma’s op deze leeftijd moet je koesteren.
 • Ik verklaar mezelf met terugwerkende kracht voor gek: ik stond op mijn vrije dag om 05.30 uur op. Om een after-verjaardagsontbijt voor Ferry te maken (hij werkte 24 uur op zijn verjaardag). Het werd wel enorm gewaardeerd! we vierden zijn verjaardag overigens ook nog met een etentje bij de Japanner.
 • Oud collega Hester, waar ik maar veel te kort mee heb samengewerkt bij Libelle, kwam onverwacht langs. Om een verpakking van de toffe 6|7 Wines langs te brengen, waar ik over schreef op Like & Love (it!). Maar natuurlijk ging het niet om de wijn uiteindelijk, het bijkletsen was nog veel leuker!
 • We gingen met vrienden en hun dochtertje naar het nieuwe pannenkoekenrestaurant Smullen & Spelen, wat van een collega van Ferry is. Waar iedereen voor de meest ingewikkelde en gevulde pannenkoeken ging, ging ik voor een pannenkoek met kaas en knoflook. Meer heb ik niet nodig om blij van te worden.
 • Ik ontdekte de kracht van twee sterke honden. Tijdens een wandeling op de hei met de buurvrouw schoten Juno & Boaz (samen 80 kilo) in mijn knieholtes, mijn benen vlogen in de lucht en ik klapte op mijn rug. Godzijdank bleef het bij drie dagen stijfheid & spierpijn.

2014-08-31_0001

  3 comments

 1. Wanda   •  

  Nog gefeliciteerd met je oma! En groot gelijk hoor, omaatjes moet je koesteren, ook al is het restaurant dan niet je ding geweest…

 2. Linda   •  

  Wat is het toch frustrerend dat we weer een week moeten wachten tot een nieuwe PLL, ‘t is zo spannend! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *