Kleuren voor volwassenen

Waarom kleuren zo goed voor mij werkt

Goede tijden, Slechte tijden kijken & kleuren voor volwassenen zijn twee bezigheden die voor mij hand in hand samen gaan: even nergens aan denken.

Ik heb één heel groot manco: ik kan niet één ding tegelijk doen. Tijdens GTST kan ik dus best kleuren. Ondertiteling heeft het niet, dus ik hoef niet non-stop naar het scherm te staren. Waar GTST na een half uur echter voorbij is, gaat het kleuren altijd nog een half uur tot een uur door. Simpelweg omdat het ontspannend werkt én verslavend is.

Aan de populariteit van de kleurboeken op Like & Love (it!) te zien, ben ik daarin niet de enige. En ook op Twitter kom ik gelijkgestemden tegen. Zoals @jolizda. Afgelopen week plaatste ik een foto op Twitter van één van mijn kleurplaten in wording. Een leuke conversatie volgde.

Leuk! Deze heb ik op vakantie ook ingekleurd. Grappig hoe jij hem weer anders maakt! Kijk, dit was de mijne.Jolizda

Mooi met minder kleur. Ik vind het zelf altijd zo raar om twee vakjes naast elkaar dezelfde kleur te geven. Net zoiets als dat ik alles symmetrisch wil, maar bij anderen asymmetrisch mooi vind.Laura

J,a dat herken ik. Dit is voor het eerst dat ik vakjes naast elkaar dezelfde kleur gaf. Maar als ik dan naar de jouwe kijk: die driehoekjes die ik oranje heb, vond ik bij jou mooi met die verschillende kleuren.Jolizda

Jouwe is wel rustiger…Laura

Ja, dat vind ik uiteindelijk ook mooi. Ik wilde niet hoeven nadenken over wéér een andere kleur die dan anders is dan daarnaast. Ofzo.Jolizda

Herkenbaar! En dan vind ik ook nog dat dezelfde kleur niet te dichtbij mag zitten. En dan mopper ik dat ik te weinig kleuren heb.Laura

Grappig hoeveel er gedacht wordt tijdens het inkleuren.Jolizda

En dat is nu net waarom kleuren voor volwassenen voor mij goed werkt: even aan iets totaal nutteloos denken. Iets waar ik niet van wakker lig, waarvan ik niet ga piekeren. Geen werkperikelen, geen zieke mensen, geen vriendinnenfrustraties, geen familieshit. Maar simpelweg kleurtjes & patroontjes.

P.S. En over hoe het nu verder moet met Vincent & Nina, of Sjors geen hersenbeschadiging heeft en wanneer Rikki nu eens eerlijk zal zijn over Anton, de arme man.

  5 comments

 1. Paul   •  

  Het kleuren kan ik me goed voorstellen… maar GTST? Dat zou echt in een stom-lijstje terecht komen. Tenenkrommend vind ik dat.

 2. Marieke   •  

  Haha, herkenbaar. Niet van het kleuren, dat pak ik niet op, want ik kan er niet nóg een hobby bijhebben. 😉 Ik heb het met het knopen van armbandjes of het maken van Japanse puzzels in zo’n puzzelboekje. Heerlijk!

 3. Juudith   •  

  Leeeuk! ik wil het boek eigenlijk ook haha! maar ben bang dat ik er bijna niets mee ga doen haha!

 4. Estrella   •  

  Dat kleuren lijkt mij ook wel ontspannend, alleen heb ik een ontzettende hekel aan potloden en is het in die zin dus weer niet zo ontspannend. 🙂 En misschien te priegelig voor mijn slechte ogen.

 5. Anouk   •  

  Ik kijk ook Amerikaanse series tijdens het kleuren, geen probleem haha. Net het enige echte mandalaboek aangeschaft! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *