Timehop: Zuid-Afrika

De afgelopen dagen kreeg ik een glimlach op mijn gezicht als ik ‘s ochtends mijn telefoon bekeek. Timehop laat mij momenteel onze Zuid-Afrika reis opnieuw beleven.

Wat is Timehop?

Even een korte introductie voor wie Timehop nog niet kent. Timehop is een handige app die je een jaar (of twee of drie) mee terug neemt in de tijd. Hij laat je zien wat je op diezelfde datum een jaar eerder (of andere jaren) poste op social media. Niet alleen leuk (en soms confronterend), maar ook erg handig. Zo word ik precies aan de trouwdagen van mijn bruidsparen herinnerd, want ja, daar Twitter of Facebook ik altijd wel over. En dan kan ik weer een lief berichtje sturen om ze te feliciteren met hun jubileum.

Toch is het voornamelijk erg leuk. Zeker als je je vakantie opnieuw wilt beleven. En dat is nu net wat er de laatste dagen bij mij gebeurt. Elke dag, sinds 7 september, word ik er aan herinnerd hoe tof ons Zuid-Afrika avontuur vorig jaar was.

Ons Zuid-Afrika avontuur

Begin 2013 zat Ferry in bad – lang leve interactieve tv van KPN – 3 op reis te kijken. Toen ik hem een kopje koffie kwam brengen (lief hè?) zei hij: “Ik weet waar we dit jaar heen gaan: Zuid-Afrika”. Ik lachte en zei: “Neem je een extra baantje dan?” Ik nam het totaal niet serieus, in de eerste plaats omdat ik al jaren deze bestemming opperde en hij niet wilde. Naar later bleek doordat hij simpelweg niet wist hoeveel het land te bieden had. Floortje (of Chris) had hem daarin wegwijs gemaakt. Het was toch een aantrekkelijke vakantiebestemming voor hem. En duur. Als je het meteen goed wilde doen, en dat wilden we natuurlijk. Gelukkig was de belastingdienst dat jaar lief voor ons. En zo kwam het dat we op 7 september 2013 het vliegtuig instapten. Voor een reis vol hoogtepunten.

Mijn persoonlijke hoogtepunten van Zuid-Afrika

Mennn… dat is toch moeilijk kiezen?!? Zuid-Afrika heeft zoveel te bieden. Als ik moet kiezen denk ik wel dat het wildlife deel er voor mij uitsprong. Zowel de tochten met de gidsen (want die hebben onderling contact en dan zie je meer dieren) als het alleen op pad gaan (hoe cool is het als je zelf wat ontdekt tussen al het groen!). Het ultieme hoogtepunt tijdens onze wildlife-tochten? De baby-giraffe van nog geen dag oud tijdens een bushwalk (meteen onze eerste kennismaking met wildlife in Zuid-Afrika) en de ‘vechtende olifanten’ in Addo Elephant National Park.

Een onverwacht hoogtepunt was voor mij de struisvogelfarm, waar ik zoveel mooi beeld heb geschoten. In tegenstelling tot de nijlpaardentocht in St Lucia die toch wel tegenviel. Dat was ook wel het enige tegenvallende van de hele reis denk ik. En dat werd ruim gecompenseerd door bijvoorbeeld onze dagtocht met privé gids in Swaziland. Ik denk ook met een glimlach terug aan onze laatste avond in Kaapstad, toen we uitgebreid gingen dineren in The Test Kitchen in Kaapstad. Hoewel we enorm weinig hebben gedaan in Kaapstad (het was ons eindpunt en we waren moe) staan ook Bo Kaap (gave kleurrijke wijk) en de sloppenwijken in mijn geheugen gegrift.

En dat was dus nog slechts een kleine selectie en het eerste wat er in mij opkwam. Wil je meer weten over onze te gekke reis? Check alle Zuid-Afrika blogposts.

Nog een keer terug?

Zonder twijfel: ja! Het liefst bezoek ik nieuwe bestemmingen, maar Zuid-Afrika is de eerste die we zouden herhalen. We hoeven dan niet alles van het land meer te zien en zouden dan met name tijd door willen brengen in de wildlife. Iets meer met gidsen op pad dan we nu hebben gedaan, en dan privé-gidsen. Zodat ik in alle rust kan vragen langer te blijven staan voor foto’s. En zodat er geen andere hoofden voor zitten. We zouden ook meer van Kaapstad willen zien, in alle rust. En niet na drie weken heftig rondreizen en doodop zijn!

Twijfel jij nog of je ooit naar Zuid-Afrika zou willen? Hak de knoop door en ga!

  1 comment

  1. Marjanne56   •  

    Prachtig Zuid-Afrika heeft er dus weer twee fans bij. Mooi beschreven Laura.

    Ik heb woensdag jl. weer geboekt. Wij gaan 13 januari a.s. voor de derde x. Steeds kwamen we niet aan de Bo Kaap toe, die staat dus zeker op ons lijstje. Ons huis staat die weken in Paarl in het wijngebied ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *