Bloggen is NETwerken: het vervolg

Als je een beetje thuis bent in blogland dan gaat er bij de naam Kirsten Jassies wel een belletje rinkelen. Kirsten is niet alleen enorm bevlogen als het aankomt op social media en bloggen, ze is was *snik* ook nog eens een heel leuke collega. En een toffe stagebegeleider! (zo’n 13 jaar terug alweer, WOW).

Vorig jaar werkten we samen voor de interne cursus Bloggen is NETwerken, die nu een vervolg krijgt. En ook als niet Sanoma-medewerker kun je je hiervoor inschrijven. Hoe leuk is dat?

Wat is ‘Bloggen is NETwerken’?

Waar de vorige cursus alleen over bloggen gaat is het dit keer net wat breder ingestoken. Het gaat om online publiceren in de breedste zin van het woord. Of zoals de slogan van de opleiding zegt:

Digitaal leren denken en doen!

In drie maanden tijd (de eerste sessie is 29 oktober, de laatste eind december) leer je de basis van het publiceren van digitale content op een blog én social media kanalen. Je zult (blog)berichten gaan schrijven, beeld zoeken en bewerken en publiceren op social media. Je gaat aan de slag met WordPress, leert schrijven voor het web, beeld zoeken en beeld bewerken, leert de ins en outs van SEO (I love it!) en leert hoe je aan de hand van informatie uit Google Analytics je website kunt optimaliseren. En hoe kun je social media inzetten voor een groter bereik?

In totaal zal de cursus bestaan uit vijf sessies: een aftrap met een bloggerspanel, drie werksessies en een slotbijeenkomst. Vooral tijdens de werksessies zal ik een rol vervullen, in de zin van dat ik er voor je ben voor praktische vragen, eventueel quick fixes aan je blog. Er zijn ook presentaties van experts tijdens deze sessies. Zowel experts van binnen Sanoma als blogexperts van buiten ons pand.

Wanneer je hier aan mee kunt doen?

Het is van belang dat je ofwel zelf een blog hebt, ofwel kunt bloggen op de site van het merk waar je werkt of de blog van iemand anders. Daarnaast is er een blog Bloggen is NETwerken en een Facebookgroep waar experts en cursisten elkaar tussentijds kunnen helpen. Een Facebook account is dus ook een must. Aan welk profiel je moet voldoen? We zijn niet enorm veeleisend: de cursus is geschikt voor bloggers, redacteuren, marketeers en accountmanagers die willen leren hoe je online moet publiceren

Wat kost dat?

Voor niets gaat de zon op, voor deze cursus moet je wel betalen helaas. Voor € 399,- krijg je een flinke basis aan kennis en doe je je eerste ervaringen op. Een zeer nuttige investering als je het mij vraagt. Mij had het in die tijd in elk geval veel tijd en frustratie gescheeld als ik niet alles zelf had hoeven uitdokteren. (en dan mag je mij ook nog in levende lijve zien!)

Hoe kun je je als niet Sanoma-medewerker inschrijven?

Neem even contact op met Kirsten via Twitter of mail. Zij zal zorgen dat je met de juiste mensen van Sanoma Academy in contact wordt gebracht.

Lees hier alle informatie over de cursus >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *