Stom #6

Met stip op één: het slechte nieuws krijgen dat je wist dat er aan zat te komen. En dan toch meer aangeslagen zijn dan je had verwacht. Ja, ik ben mijn baan kwijt. Geen wrok jegens werkgever, ik snap de economische situatie. Maar na 12,5 jaar trouwe dienst doet het, ondanks dat ik er inmiddels vrede mee heb, wel pijn. Gelukkig heb ik ook nog de kracht om me druk te maken om kleine stomme dingen.

Knoflooksmaak the day after kruisje1 Beslissingen die niet gemaakt worden (oh wacht, die zijn inmiddels gemaakt) kruisje1 Radiostilte kruisje1 Koude voeten in bed en dan geen kruik (of Ferry, of Boaz) bij de hand hebben om ze op te warmen kruisje1 Solliciteren, hoe ging dat ook alweer? (niet echt een futiliteit, maar toch) kruisje1 Steken in mijn hoofd kruisje1 Het toetsenbord van de iPhone 6, ik maak veel vaker typefouten door dat de letters verder uit elkaar staan kruisje1 Jezelf buitensluiten terwijl het vriest, zonder jas! kruisje1 

Boaz die niet meer uitslaapt sinds de wintertijd kruisje1 Dat Pinterest en Instagram nog steeds geen multi-account app (of online mogelijkheden) hebben kruisje1 Je camera op je voeten laten vallen, die is zwaar! kruisje1 Soms kun je best teleurgesteld zijn in het uitblijven van reacties op slecht nieuws, vooral als het van iemand is die je lief is (en toch niets zeggen, bang voor ruzie) kruisje1 Niet meer naar je werk hoeven en toch tijd tekort komen, simpelweg omdat je teveel ideeën hebt (ja, weer een nieuwe website) kruisje1

Naar het tuincentrum gaan zonder portemonnee, Ferry naar huis laten rijden om hem te halen en dan zelf de sleutel in je zak hebben (terwijl ik in het tuincentrum achterbleef jajaja) kruisje1 De verslavende werking van trekdrop, waarom besloot ik dat ik dat weer eens moest eten? kruisje1 Mezelf niet altijd zo kunnen oppeppen als ik van mezelf gewend ben kruisje1 Dat ik straks geen ultra-dik tijdschriftenpakket meer heb (al kwam ik er al nauwelijks aan toe) kruisje1

Mensen bij wie het glas altijd half leeg is i.p.v. half vol kruisje1 Moodswings, al schijnen ze in mijn situatie normaal te zijn kruisje1 Dat ik zoveel (in mijn ogen) goede ideeën heb, wéér een domeinnaam vastgelegd kruisje1 Jezelf, zonder jas, buitensluiten als het vriest kruisje1 De een zijn dood is de ander zijn brood, toch kan ik slecht tegen lijkenpikkers kruisje1 Dat ik vrijgesteld ben van werk en nog tijd tekort lijk te komen, hoe kan dat? kruisje1 Kou! kruisje1 Dat ik niet kan kiezen uit al die jankfilms op Netflix kruisje1

Wat vind jij echt echt echt stom?

  5 comments

 1. Sax and the pretty   •  

  Tuurlijk ben je aangeslagen als je je baan verliest! Bij mij op dit moment stom: al twee dagen geen kachel en warm water en de loodgieter die niet komt opdagen!

 2. Kim   •  

  Wat vervelend dat je je baan kwijt bent! Lijkt me niet niks.. meer zo te lezen heb je het nog wel ‘lekker’ druk 🙂 Dat scheelt al een hoop. Wat ik deze week echt stom vind is dat ik verkouden ben en heel erg last van mijn keel heb. Als ik dan op mijn werk achter de kassa zit en ik wil wat zeggen moet ik al hoesten, heel vervelend 🙁 Hopelijk is dat gauw over! Ik maakte laatst ook voor het eerst een stom lijstje op mijn blog.

 3. kliefje   •  

  Gatverdamme, wat balen zeg, voor je. Inderdaad nogal stom! 🙁

  Sterkte jij met alles, hoop dat je snel met positief werk-nieuws komt…

 4. Estrella   •  

  Leuk om te lezen weer, en hier en daar heel herkenbaar!

 5. sam   •  

  oh ja knoflooksmaak the day after.. I know what you mean! Balen van je baan, kan me voorstellen dat dat zeer doet, zeker in deze tijden! De kou ben ik nu ook al meer dan zat en het duurt nog zo lang… brrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *