Vrouw (33) zkt geen baan meer

Mission accomplished. Let’s quit 2015. De nieuwe baan is gevonden.

Ik had een hoofddoel voor 2015: een nieuwe baan vinden. Het liefst eentje waar mijn hart een sprongetje van zou maken. En hoewel iedereen zei dat ik met mijn cv zo een baan zou hebben, hield ik een slag om de arm. Ik moest wat vinden waar ik blij van zou worden, en bij mijn huidige werkgever (ja, ik ben nog in dienst) had ik niet alleen een toffe baan, maar ook verdomd goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ja, een mens wil ook wat. Bijvoorbeeld 36 uur werken, vanwege bruiloften op vrijdagen. Geen mega-salaris daling. Op reisafstand, liefst korter dan nu. En hoewel ik veel vacatures vond, was het complete plaatje best lastig. Thuiswerken liet ik al snel varen, wat doen nog maar weinig bedrijven dat.

Het solliciteren ging voorspoedig. Al na anderhalve week had ik een eerste gesprek. Ik stuurde best veel brieven naar wel echt passende functies, of voor 90%. Kreeg af en toe een afwijzing, maar vaak met duidelijk reden. Ik mocht op een test bij een bedrijf waarvan ik niet zeker wist of dat het wel was. Maar hé, de ervaring was welkom. Ik had immers al 12,5 jaar niet actief gesolliciteerd. En zelfs toen was mijn sollicitatie nauwelijks een echte sollicitatieprocedure te noemen.

En toen was daar opeens die reispartij die mij 31 december mailde: “Lees ik nu dat jullie offline gaan? Hoe zit dat?” Ik legde het uit en vertelde dat ik zelf daardoor op zoek was naar een uitdaging. “Bel me maandag even, wellicht heb ik wat voor je”, mailde de directeur. Maandag om 9.30 uur ging mijn telefoon al, de bewuste man. Hij vertelde waar hij naar op zoek was en ik dacht alleen maar “Ik, ik, ik”. Na het gesprek op woensdag dacht ik dat nog meer, terwijl ik over de grachten van Amsterdam (weer eens wat anders dan een industrieterrein in Hoofddorp) wandelde. Vrijdag was ik op van de zenuwen: ik zou horen of ze verder wilden. De boodschap einde middag: “Ik doe je begin volgende week een aanbod”.

En zo kwam het dat ik de tweede (!) week van januari mondeling akkoord ging met mijn nieuwe baan als online content marketeer. Focus SEO, bloggen, social media. Kan het nog meer Laura? 36 uur in hartje Amsterdam, met een geweldig uitzicht over de binnenstad. Vanaf 1 april, dus ik ga nu negen weken betaald vakantie vieren. Zei ze decadent (maar ik vind wel dat ik die verdiend heb). Enige concessie: niet meer thuiswerken. Ach, Boaz vindt een extra dagje per week spelen met zijn vriendjes en vriendinnetjes bij Kwispel vast niet erg.

En ik? Ik ben trots op mezelf. Dat ik me niet heb laten klein krijgen en positief ben gebleven. Het contract is inmiddels getekend. Ik ben rete-enthousiast. En dat is raar als je nog even moet wachten. Mijn handen jeuken stiekem natuurlijk wel…

  10 comments

 1. Miranda   •  

  Wat goed. Gefeliciteerd. En geniet nog even van de vrije weken, dat is toch wat fijner als er een nieuwe baan op je wacht.

 2. Sylvia   •  

  Yess, gefeliciteerd! En die negen weken zijn zo voorbij 😉

 3. sammie   •  

  Super tof dat je al een nieuwe baan gescoord hebt! Gefeli!

 4. Marieke   •  

  Echt supergoed. Gefeliciteeeerd! Lekker genieten nu en heel veel succes straks!

 5. Kim   •  

  Oh wat fijn voor je Laura, gefeliciteerd! 🙂

 6. Jo   •  

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan Laura!

 7. Petra   •  

  Gefeliciteerd! Klinkt goed. Geniet nog even van je vakantie.

 8. Wanda   •  

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Super dat het zo snel al is gelukt om iets te vinden dat echt goed bij je past!

 9. Paul   •  

  Laura, wat ontzettend fijn. Gefeliciteerd met deze mooie, passende uitdaging!

 10. Juudith   •  

  Wat super fijn voor je zeg! En fijn dat het toch zo snel is dat je een baan hebt (ik hem ruim 4 maand thuis gezeten) Nu lekker genieten van je betaalde vakantie! =D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *