Blij, blijer, blijst

Als je in januari een contract tekent en pas in april start, dan voelt dat best een beetje raar. Want je bent enthousiast en je wilt aan de slag…

Tegelijkertijd is het (in elk geval voor mij) ook een beetje eng. Ik kan best onzeker worden van een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, het gevoel hebben mezelf te moeten bewijzen… En het idee dat ik daar negen tot tien weken tegenaan moest hikken, maakte dat ik niet overliep van blijdschap toen ik had getekend. Alles was nog zo abstract, en dan kwam ook nog eens het verwerken van mijn ontslag om de hoek kijken…

Inmiddels zijn we ruim twee weken verder en ben ik een happy camper die geniet van haar verdiende vrijheid na jaren zich enorm en bovengemiddeld hard te hebben ingezet. Ja, ik ben zo bescheiden dat van mezelf te zeggen. Ik verdien het om gewoon even niets te hoeven doen, want zoals mijn huidige manager vorige week zei: “Geniet nu het nog kan, voorlopig komt zo’n lange vakantie niet meer voor”. Ik gok dat dat pas rond mijn pensioen is inderdaad.

En buiten het genieten, ben ik natuurlijk stiekem wel een beetje met werkgerelateerde dingen bezig. Want daar word ik blij van! Ik word er blij van dat ik op een zondag huiswerk moet maken voor mijn social media opleiding. Een supertof social media plan voor uiteraard mijn nieuwe werkgever. Ik word er ook blij van dat ik al af en toe naar mijn nieuwe werkplek ga, bijvoorbeeld om een stagiaire aan te nemen. Ik word blij van de informele sfeer. Van het feit dat mensen al helemaal op de hoogte zijn van mijn komst en er naar uitkijken samen mooie dingen te gaan doen.

Ik word ook blij als ik over de Herengracht loop en bedenk dat dit straks elke dag mijn uitzicht is. In plaats van een somber industrieterrein in Hoofddorp. Ik vergeet daarbij even dat mijn portemonnee een stuk minder blij van die negen straatjes verderop gaat worden. Mijn kledingkast wordt daar overigens wel blij van. Ik word blij van mailconversaties met toekomstig collega T, die mij graag al bij beslissingen betrekt. Ik word blij van de reisbloggers die ik nu al binnenhaal voor een samenwerking. Ik word blij als ik naar de prototypes kijk van de vernieuwde websites.

En hoewel ik er van overtuigd ben dat ik de eerste weken dan weer niet blij word van mijn wekker, mag het wat mij betreft 1 april zijn. Zodat ik weer happy elke dag met vakanties bezig kan zijn!

  2 comments

  1. Wendy   •  

    Wat een heerlijk blij en positief bericht. Super fijn voor je. En inderdaad, geniet maar van deze vrije weekjes. 😉

  2. Juudith   •  

    Geniet lekker van je vrije dagen! voor je het weet is het weer werktijd hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *