Maandoverzicht

Dag februari!

Vroeg je je af waarom mijn maandoverzichten een stille dood zijn gestorven? Ik zal het je uitleggen mét meteen ein-de-lijk wel weer een terugblik op de afgelopen maand.

Ik deed het met veel plezier, elke maand een overzicht van die dingen die ik had gelezen, gezien, geshopt en gedaan. Maar toen ik eind november werd ontslagen en nog niets kon zeggen daarover, voelde mijn maandoverzicht niet goed. Het was een k*t-maand en dat kon ik (nog) niet zeggen. Dat voelde als liegen. En toen stopte ik dus… Tijd om weer leven in deze rubriek te brengen, ook al zijn mijn maanden momenteel niet zo spannend.

Gezien!

 • Sinds ik thuis ben, ben ik Netflix-verslaafd. Momenteel is mijn grootste verslaving Gossip Girls. Ik ben net begonnen met het laatste seizoen, dus nieuwe tips zijn welkom.
 • Mijn favoriete serie aller tijden? Breaking Bad. Helaas is deze afgelopen, maar sinds deze maand kun je op Netflix genieten van Better Call Saul. Alles in deze serie draait om de advocaat uit de eerder genoemde serie. Geweldig om zo alle karakters weer terug te zien.
 • Geen film, wel theater. De nieuwste voorstelling van Javier Guzman. Ik hou van zijn sarcasme en de voorstelling had wat mij betreft langer mogen duren.

Gelezen!

Hoewel je zou verwachten dat ik nu eindelijk tijd heb om eens toe te komen aan al die boeken op mijn nachtkastje, is niet minder waar. Ofwel: ja, ik heb tijd. Maar geen rust. Liever kijk ik een serie, terwijl ik ondertussen een spelletje speel op mijn telefoon. Ik ben wel in drie boeken begonnen (Younger, Mijn eerste lijk is gelukkig vers, Heb je me gemist?). Allen veel belovend, dus wie heeft wat rust voor me?

Geshopt!

Als mijn ontslag ergens aan bij heeft gedragen, is het aan de spaarrekening. Rekening houdend met een terugval in salaris (of WW) heb ik een rem gezet op de uitgaven en eigenlijk bleek dat prima te doen als we gewoon eens beter nadachten voor we een uitgave deden.

Dat betekent niet dat we helemaal geen uitgaven doen, sterker nog: dit wordt het jaar van de uitgaven. We zijn deze maand enorm veel op pad geweest voor onze woonkamerverbouwing. De vloer is besteld en half mei bestellen we de meubels. Wat wordt het gaaf! En natuurlijk betekende dat ook een dagje Loods5 voor al wat accessoires. We kwamen terug met een volle kofferbak. En eindelijk de pannenset die we al zo lang nodig hadden.

Gedaan!

 • Samen meer tijd doordeweeks betekent samen meer wandelen. In de Soesterduinen bijvoorbeeld. Overigens niet alleen met Ferry, ook regelmatig met buurvrouw Inge en haar geweldige hond Juno.
 • Eind januari had ik een fotoshoot met drie geweldige zusjes. In februari deed ik de nabewerking en dat was genieten. Wat een mooie meisjes.
 • Waar ik vorig jaar ons jaarlijkse uitje moest overslaan vanwege een hardnekkige buikgriep, konden mijn vader en ik dit jaar wel samen naar Thialf. Wat een gave dag! Niet alleen omdat we twee wereldkampioenen op de massastart (geweldig nieuw onderdeel) rijker waren, maar ook vanwege de quality time met mijn vader. Na afloop gingen we geheel traditiegetrouw, met mijn moeder en Ferry erbij, eten bij Loetje in Laren.
 • Ik volgde een toffe social media opleiding. Als afsluiting bij mijn huidige werkgever, gericht op mijn nieuwe functie. Hoe leuk is dat?!? En natuurlijk ben ik al aardig actief ben op social media, maar alles wat ik doe is zelf aangeleerd. Tijd om het nog een level hoger te tillen.
 • Hoe fan ik ook ben van Apple, ik heb de pech dat ik redelijk wat technische mankementen hebt. Carl (iCentre) helpt me altijd uit de brand, bijvoorbeeld door een gratis leenlaptop met al mijn eigen data erop. Tijd om wat terug te doen, in de vorm van een fotoshoot. Geen straf met zo’n fotogenieke kop!

Geen slechte maand voor een thuiszitter. Maar wat ben ik blij dat ik morgen de laatste maand inga. Het aftellen is begonnen!

  3 comments

 1. Wanda   •  

  Leuk dat je het weer nieuw leven in hebt geblazen! Ook leuk trouwens dat je nu al zo betrokken wordt bij je nieuwe werk!

 2. Marieke   •  

  Prima maand, zo te lezen! Lekker genieten van je vrije tijd, nu je die nog hebt. Maar wel leuk dat je nieuwe baan dichterbij komt. 🙂 Aftellen idd!

 3. sammie   •  

  Gossip Girls heb ik ook heel lang gevolgd, nooit tot het einde dus daar moet ik nog is voor gaan zitten. Vind de serie PLL geweldig en the Originals. Leuk om weer een maandoverzicht te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *