Dag maart!

Ik heb regelmatig gemopperd, dat het zo lang duurde voor het 1 april zou zijn… Toch was ik me er van bewust dat ik deze maand nog even moest genieten. Straks is tijd weer zeldzaam! Een lekkere lange lijst dus nog even deze maand.

Gezien!

 • Gossip Girls. Alle seizoen zijn uit. Snik!
 • Life Unexpected. Ik was er ooit mee begonnen en toen opeens… gestopt! Geen idee waarom, dus ben ik na Gossip Girls maar verder gegaan waar ik was gebleven. Gevolg: een weekend later was ik ook door alle afleveringen van Lux’s drama’s heen. Too bad!
 • Suits. Ook zo’n serie waarin ik zonder duidelijke reden ben afgehaakt. En die dus nu weer is ‘uitgekeken’. Nog nooit keek ik zoveel Netflix als de afgelopen maanden. Maar ja, ik had ook nooit zoveel tijd.
 • Enough. Een film uit 2002 met Jennifer López die op de vlucht is voor haar gewelddadige man, tevens vader van haar kind. En op die laatste moet je wel verliefd worden!
 • The Pursuit of Happyness. Doorgaans ben ik allergisch voor films die eruit zien alsof ze in de jaren ’80 zijn gemaakt. Maar in dit geval compenseren Chris (Will Smith) en zijn zoontje een hoop. Vertederend!
 • Unbreakable Kimmy Schmidt. Volgens diverse blogs de nieuwe knaller van Netflix. Het gaat over een vrouw die na jaren in een sekte te hebben gezeten, wordt bevrijdt. Ze gaat op ontdekkingstocht in New York, waar alles nieuw voor haar is, en raakt bevriend met de übergay van New York. Over the top Amerikaans, soms wat flauw en toch moet ik om een of andere reden blijven kijken.

Gelezen!

 • Eindelijk een van de drie boeken uit die ik al enige tijd open had liggen, Younger. Alice (44) begint helemaal opnieuw na een geslaagde metamorfose waardoor ze een twintiger lijkt. Een fijne chicklit!
 • Niet echt lezen, wel leuk: Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen op reis.
 • In één adem uit: Versplinterd. Met een verrassend einde, die zag ik echt niet aankomen!
 • Waarom ik Vier plus één zo lang in de la liet liggen om te recenseren weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat het verreweg het beste boek was wat ik afgelopen maand las.

Geshopt!

Maart begon letterlijk als dé winkelmaand. Ik ging een weekendje weg met mijn moeder. Dag één gingen we naar Rotterdam en ik wilde heel graag voor nieuwe schoenen kijken. Voor de rest zou ik wel zien. En ik zag veel. En de schade was nog groter. Wat ik zoal kocht?

 • Bij Van Dalen slaagde ik voor mijn droomlaarsjes, en eindelijk kocht ik Maruti’s.
 • Ik kocht The Sting leeg: twee blousjes die ik reeds in een ander motiefje had, een aantal basic shirtjes, diverse shirtjes met toffe opdrukken en een witte trui waar ik net zo verliefd op ben als op de laarsjes.
 • Vero Moda smeerde mij een tof jasje met streepjes aan, inclusief een mintgroen topje. Ook liep ik naar buiten met een roze vest (dat me verrassend genoeg niet bleek maakt!) en een donkerblauw topje.
 • Bij een kookwinkel in de Markthallen kocht ik een supertoffe plank van olijvenhout, voor hapjes. En ik vond er toffe onderzetters voor bij onze nieuwe inrichting.
 • Ook voor onze nieuwe inrichting: een kekke blauwe vaas van Sissy Boy.

Oh en toen hield het kopen niet op. Ik kocht nog een nieuw jasje bij America Today, heel veel nieuw servies bij Ikea zodat ik straks eindeloos kan combineren in de nieuwe kleuren, vrolijke sokken bij de HEMA… En toen gingen we naar Bataviastad en kwamen we ook nog eens terug met twee paar schoenen voor haar (zie hier en hier), drie paar schoenen voor hem, heel veel lingerie voor mij en drie shirts voor hem. Oh ja, en die toffe roze enkellaarsjes die ik wilde hebben, waren in de uitverkoop. 25% korting kan ik toch niet laten liggen?

En ik ging winkelen bij Ikea. En dat was een keer geen Ikea-leed, maar gewoon heel gezellig met Sabine. Ik ging met een volle kar voor slechts € 94,- naar huis. Waarna ik alle keukenkastjes overhoop haalde, omdat ik het nieuwe servies anders nergens kwijt kon.

Jaja, maart was de maand van het geld uitgeven. In april maar even de knip erop. Zegt ze nu. Want ja, die eindafrekening van de Nuon was toch iets minder fijn. Tip: stap nooit over van energieleverancier net na de winter, dan heb je alleen de dure maanden nog maar gehad en kom je niet uit.

Gedaan!

 • Ik zette bekenden op de foto, hoe leuk! Buurvrouw Inge, die no way close-ups wilde, maar uiteindelijk bleken dat haar favoriete foto’s. En Sabine had foto’s nodig voor haar website Humanvalue.nl en zette mij meteen in één van mijn nieuwe truitjes op de foto. Ik ben een happy camper!
 • Mijn moeder en ik gingen samen een weekendje weg. We shopten veel (zie boven), aten veel (zie weegschaal, slik) en gingen naar de sauna (thanks voor de hamambehandeling, mam!).
 • Het eerste lenteweekend maakte ik een lange wandeling in de Soesterduinen, in gezelschap van de buurvrouw en onze twee lieve honden.
 • Ik leverde mijn spullen in bij Sanoma. Einde tijdperk. Enorm raar na 13 jaar, maar het is goed zo. Moving forward!
 • We gingen voor de tweede keer eten bij Proeverij de Open Keuken. Dit keer met lieve vrienden. Niet alleen was het dit keer wederom erg lekker, het was ook nog eens supergezellig.
 • Ik had een supertoffe bruidsshoot, in scene gezet, met allemaal mensen uit de trouwbranche, georganiseerd door Bella Vita Weddings. De eerste foto’s vind je op de Facebook-pagina van Foto van jouw bruiloft.
 • Ik werd ziek. Ja, in mijn laatste week. Ben je 16 weken thuis, niets aan de hand… Dus snotterig, koortsig, keelpijn. Maar morgen natuurlijk gewoon op naar Amsterdam. Heb er zin in!

Hoe leuk de maand ook was, ik ben blij dat hij om is. Tijd om aan het werk te gaan! Voor één keer vind ik het niet erg dat de wekker staat. Al denk ik daar volgende week vast anders over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *